ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Έχω δώσει όρκο τιμής να έρθω σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα

Αλ. Τσίπρας: Έχω δώσει όρκο τιμής να έρθω σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα (Video) 

 

Βαθιές τομές στη διαφάνεια, τι γίνεται με τα χρέη των κομμάτων;

 


"Όταν ανέλαβα έδωσα έναν όρκο τιμής, να έρθω σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Κόντρα αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Καισαριανή, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ως πρωθυπουργού της χώρας, ενώ μίλησε και για το όραμα να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη της επιτροπείας.

"Είχαν παραδώσει τη χώρα, οικόπεδο προς πώληση. Δώσαμε μια μάχη ασύμμετρη με βάση τους συσχετισμούς στη διεθνή σκακιέρα. Μια μάχη με εχθρούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Είχαν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης" εξήγησε.

"Το σχέδιο ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση το Φλεβάρη, τους διαψεύσαμε με τις συμμαχίες που συνάψαμε." Επέρριψε ευθύνες στους 30 βουλευτές που αποχώρησαν, για την πτώση της κυβέρνησης. Το σχέδιο «Αριστερή παρένθεση» περιελάμβανε την πτώση της κυβέρνησης τον Φλεβάρη, και τη «χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας». «Δεν τα κατάφεραν να μας ρίξουν, ούτε όταν έκλεισαν τις κάνουλες της ρευστότητας», πρόσθεσε.  Μέρος του ίδιου σχεδίου ήταν και η συμφωνία που προτάθηκε στην κυβέρνηση τον Ιούνιο, στην οποία απάντηση ήταν το δημοψήφισμα. Το σχέδιο Σόιμπλε από την αρχή ήταν το Grexit.

Περιέγραψε το δίλημμα που τίθεται σε αυτές τις εκλογές, ως μια μάχη ανάμεσα στο παλιό και το νέο. "Το νόημα της κάλπης είναι ποιοι θέλεις να σε κυβερνήσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ.;" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Απέρριψε συνεργασίες με τα βαρίδια του παρελθόντος, όπως είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών χωρίς "τα βαρίδια" του παρελθόντος.

Ότι δεν κατάφεραν οι δανειστές, το πέτυχαν οι βουλευτές που έριξαν την κυβέρνηση

«Ό,τι δεν κατάφεραν με όλα αυτά, επιχειρούν να τα καταφέρουν με τη βοήθεια των 30 βουλευτών που έριξαν την κυβέρνηση», συμπλήρωσε. Διευκρίνισε ότι όσοι υποστήριζαν την έξοδο από το ευρώ ήταν μια μειοψηφία της τάξης του 30% εντός του ΣΥΡΙΖΑ.  Σημείωσε ωστόσο, πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι «θα ρίξουν την κυβέρνηση», συγκροτώντας άλλο κόμμα.

Δεν θα υπάρχει ριζική αλλαγή στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα έχουν ως κριτήριο την αναγνωρισιμότητα, αλλά την ποιότητα. Απέρριψε επαναληπτικές εκλογές και συνεργασίες με το παλαιοκομματικό καθεστώς. Απέρριψε οποιαδήποτε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. καθώς όπως είπε ακόμα κουβαλάμε το 89. Άφησε ωστόσο ανοικτό ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και έφερε ως παράδειγμα, τον Ευ. Βενιζέλο, ή τον Αν. Λοβέρδο.

Χρέωσε ως λάθος επιλογή στη διαπραγμάτευση, ότι επιλέχθηκε να μην γίνει η μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές το Φλεβάρη, γιατί πιστεύαμε ότι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Γεγονός όμως ήταν όπως εξήγησε ότι η στάση του Βερολίνου «μας έριχνε στάχτη στα μάτια» με τη δήθεν διαφοροποιήμενη στάση Μέρκελ και Σόιμπλε που τελικά στο τέλος ταυτίστηκε.

Πρόσθεσε ότι η σπίθα άναψε στην Ευρώπη για την αλλαγή των συσχετισμών, η μετατόπιση της Γαλλίας, οι εξελίξεις στην Ισπανία μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη. Σε ερώτηση για τους υποστηρικτές της ελληνικής πλευράς ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι αυτοί ήταν ο αυστριακός καγκελάριος, ο Φ. Ολάντ και ο Μ. Ρέντσι. Σημείωσε μάλιστα ότι ο κ. Μεϊμαράκης και το κόμμα του ανήκει στο ΕΛΚ το κόμμα της κ. Μέρκελ. Τέλος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της Δύσης στο προσφυγικό ζήτημα.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: