Σε άλλες ημερομηνίες, εντός του Μαΐου, θα δώσουν τελικά κατάθεση στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι τότε υπουργοί της κυβέρνησής του, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου μαζί με τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους ανακοινώθηκε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και έτσι πρέπει να δοθεί μετάθεση στις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο Κ. Σημίτης και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

Νωρίτερα, πριν ανέβει το δικαστήριο στην έδρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε τυπική χειραψία με τους πρώην συνεργάτες του στο ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλο και Β. Παπανδρέου που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα, όταν αυτός μεταφέρθηκε εκεί. Από το δικαστήριο απουσίαζε ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ παρών ήταν και το τότε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, Σωκράτης Κοσμίδης.