«Ανέστειλα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν περαιτέρω ούτε οι κύριες, ούτε οι επικουρικές συντάξεις.

Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν μπορούμε να το περάσουμε ως τροπολογία γιατί αυτή τη στιγμή θα κατατεθεί το ν/σ για τη βία στο ποδόσφαιρο και με βάση συντάγματος δεν μπορεί να μπει εκεί, αλλά θα γίνει και το διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι"δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν επώδυνοι συμβιβασμοί", επαναλαμβάνοντας τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στους δανειστές για την εμμονή τους στην 5η αξιολόγηση και τα παράλογα αιτήματά τους. «Δεν είμαστε προτεκτοράτο, ή μπανανία» όπως οι προηγούμενοι άφησαν να εννοείται.

«Είναι δυνατόν να ζητάνε να πάρουμε πίσω τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, μία τόσο θετική ρύθμιση για την οικονομία της χώρας;» την ώρα που αποτελεί "μεγάλη ανάσα και για τα ταμεία και για τους οφειλέτες". "Τι θέλουν; Να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να μην έχουμε καθόλου ρευστό; Για να υποταχθούμε και να υπογράψουμε τα Μνημόνια; Είναι τακτική αυτή έναντι σε μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ ή είναι παγίδες που στήνονται; Αυτές δεν είναι πρακτικές απέναντι σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα", τόνισε. Δεν θέλουν να παίρνουμε λεφτά από πουθενά; τη στιγμή που όλα τα πολιτικά κόμματα μάλιστα υπέγραψαν αυτή τη ρύθμιση.

Ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε πάντως ότι "η διαφωνία είναι πολιτική και θα λυθεί πολιτικά στα κεντρικά όργανα της ευρωζώνης ακόμα και σε συμβούλιο κορυφής αν χρειαστεί".

Επανέλαβε ότι οι δανειστές "δεν δέχονται να μην μειώσουμε τις συντάξεις, δεν δέχονται να μη μειώσουμε τους μισθούς και να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό και ζητούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, επιμένουν να βάλουμε αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά και επιμένουν να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν σε 'ξεπούλημα' της δημόσιας περιουσίας".

Απευθυνόμενος τέλος στον κ. Ντάισελμπλουμ υπέδειξε ότι θα πρέπει να αρκείται στον θεσμικό του ρόλο και να προσέχει τι λέει για να μην θεωρούνται ωμή πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας.

Κατ. Μπρ.-avgi.gr