ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΠ από σήμερα: «Βελτίωση των δεξιοτήτων και ανάδειξη της ταυτότητας των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών…»



Η διαπολιτισμική Ευρώπη και η ανάδειξη του ρόλου των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στην Πάτρα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο έχει τίτλο «Βελτίωση των δεξιοτήτων και ανάδειξη της ταυτότητας των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη», http://www.sonetor-project.eu/esicm/  και θα διεξαχθεί, όπως προαναφέρθηκε στις 8 & 9 Ιανουαρίου 2014. Διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ).

Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου θα βρεθούν ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων χωρών, καθώς και μέλη του διεθνούς δικτύου «Διαπολιτισμικές πόλεις», στο οποίο η Πάτρα είναι η μόνη ελληνική πόλη που συμμετέχει.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου SONETOR, που εκπαιδεύει Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής (όπως είναι η Πλατφόρμα για την κατάρτιση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, http://www.culturalmediators.eu/) και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές, κοινωνικοί λειτουργοί και ερευνητές που αλληλεπιδρούν με τους μετανάστες, καθώς και άτομα από κοινότητες μεταναστών. Θα επιδιωχθεί επίσης διάλογος με φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και με εκπροσώπους δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, πάνω σε ζητήματα επικοινωνίας και υποδοχής μεταναστών σε διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Η συμμετοχής στο συνέδριο είναι δωρεάν. Στο τέλος του συνεδρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.


Το ευρωπαϊκό έργο SONETOR (Training of cultural mediators utilizing new Social Networking Software, http://www.sonetor-project.eu), συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Leonardo da Vinci, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετέχουν 6 εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Συντονιστής φορέας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (eeyem.eap.gr), το οποίο διευθύνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και το ΕΕΥΕΜ μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης του ΕΕΥΕΜ (info@ecomet.eap.gr) ή απευθείας με την υπεύθυνη του Γραφείου Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου (Τηλ.: 2610367713, Fax: 2610367738).

Δεν υπάρχουν σχόλια: