ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Προσόντα και προϋποθέσεις (για υποψηφιότητα δημάρχου στην Πάτρα)



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και από μέσα βγαίνουν όλοι οι άνεμοι που θα φουσκώσουν τα πανιά των υποψηφίων Δημάρχων της πόλης.

Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις ή θα έπρεπε να υπάρχουν ώστε να επιλεγεί κάποιος για τη θέσει αυτή.

Όσο γίνεται πιο απλά, με ποιά προσόντα στο σάκο διεκδικεί κάποιος  την επίζηλη υποψηφιότητα;


Αρκεί να είναι Γιατρός, Δικηγόρος, Μηχανικός, Οικοδόμος, Σιδεράς, Έμπορος, Εργάτης η οτιδήποτε άλλο;. Προφανώς δεν αρκεί η επιτυχημένη επαγγελματική δράση κάποιου για να παίξει αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο, διότι με αυτή τη λογική κάνουν όλοι. Χρειάζονται και άλλα προσόντα. Κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση, γνώση, συνεργασιμότητα, δημοκρατικό ήθος και ύφος.

Αλλά υπάρχουν και προϋποθέσεις σοβαρές και κυρίως αυτές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πολιτών και στο πνεύμα της εποχής.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια».

 Η πληθώρα των υποψηφίων, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, οφείλει να αποδείξει πριν ότι όσα κατέχει η δεν κατέχει, όσες εκκρεμότητες οικονομικές συνοδεύουν την δραστηριότητά του, κάθε ευρώ που διαθέτει, κάθε τούβλο που έχει στην κατοχή του.

Αυτή η προϋπόθεση είναι απαίτηση των πολιτών και φυσικά πόθεν όταν έχεις.

Αυτή ή αυτός που θα κληθεί να υπηρετήσει την πόλη από το ύψιστο αξίωμα του Δημάρχου οφείλει την «ακτινογραφία» της οικονομικής του κατάστασης και οφείλει επίσης να το κάνει αυτοβούλως ειδάλλως ο φορέας που θα τον στηρίξει οφείλει να το απαιτήσει τόσο για την αυτοπροστασία του όσο και για την προστασία της πόλης.

Όσοι αρνηθούν να δημοσιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα απλώς κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Είναι πιθανό πως κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους. Δεν θα το κάνουν για προφανείς λόγους, όσοι όμως δώσουν πλήρη εικόνα στην κοινωνία για την κατάστασή τους είναι βέβαιο ότι θα προσθέσουν «πόντους» στην υποψηφιότητά τους.

Αλλά, πέραν τούτου, είναι απολύτως αναγκαίο όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία να δείξουν ότι η συμμετοχή τους στην πολιτική και η διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών εκκινεί από την  υγιή τους  φιλοδοξία να υπηρετήσουν την πόλη και τα συμφέροντά της και όχι το προσωπικό τους όφελος.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Υπάρχει ένας, Η απόφασή τους να δείξουν ότι μπαίνουν στην πολιτική με ένα παντελόνι ή  ένα κουστούμι και αποδείξουν –όταν θα έρθει ο καιρός – ότι βγαίνουν με το σώβρακο…

Τέλος αν θέλουμε να μιλάμε για άλλο ήθος και ύφος οφείλουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να έχουν υπογράψει τις παραιτήσεις τους και να τις καταθέσουν  πριν καν εκλεγούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: