ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Καβγάδες και ένταση πάλι στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα διαζύγια!


Πυροσβέστης ο τραπεζίτης Παπαδήμος σε μία φωτιά των συνεταίρων που μαίνεται.

 Παπαϊωάννου προς Βορίδη: «Θα μάθετε ότι στις δημοκρατίες αποφασίζει η Βουλή» - Βορίδης: «Η κυβέρνηση δεν είναι μόνον ΠΑΣΟΚ, αλλά τριών εταίρων και πρέπει κάθε άποψη να λαμβάνεται υπ’ όψιν» - Λοβέρδος: «Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ό, τι μας ενώνει για να προχωρήσουμε»

Έντονη συζήτηση για την λειτουργία της κυβέρνησης προκλήθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον πρωτοφανή τσακωμό που έγινε μέσα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και συνταγματολόγου Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών και δικηγόρου  Μάκη Βορίδη για τα θέματα της δικαιοσύνης, τα οποία ήταν στην ατζέντα.
Συγκεκριμένα, οι αφορμές ήταν η μείωση του αξιόποινου και η διευκόλυνση της έκδοσης διαζυγίων. Ο κ. Βορίδης διαφώνησε ανοιχτά με τις δύο αυτές μεταρρυθμίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης  Μιλτιάδη Παπαιωάννου, λέγοντας πως στο ΛΑΟΣ έχουν αξίες και ιδεολογικές διαφωνίες. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μίλησε για «κραυγάζοντες» οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.
Το γάντι που πέταξε ο υπουργός Οικονομικών, δεν άφησε να πέσει κάτω ο Μ. Βορίδης. Απαντώντας στον συνάδελφό του ο υπουργός Μεταφορών φέρεται να είπε πως η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά τριών εταίρων και πρέπει κάθε άποψη να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να τον επαναφέρει στην… τάξη: «Να προσέχεις πως μιλάς», φέρεται να του είπε, για να πάρει την απάντηση: «Θα μιλάω όπως θέλω»!
Εκείνη την ώρα ο Λουκάς Παπαδήμος παρενέβη και σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα ανέφερε πως στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ακούγονται όλες οι απόψεις.
Συνεχίζοντας την συζήτηση, όμως, όταν έλαβε το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου επισήμανε απευθυνόμενος στον Μ. Βορίδη: Μεγαλύτερη αξία είναι αυτή της δικαιοσύνης και γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Θα μάθετε ότι στις δημοκρατίες αποφασίζει η Βουλή, κατέληξε ο κ. Παπαιωάννου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας: Ας επιλέξουμε, λοιπόν, ό,τι μας ενώνει για να προχωρήσουμε.
 «Η ένταση εκφοράς του λόγου μας δεν βοηθά», είπε ο Α. Λοβέρδος και συνέχισε: «Χθες, π.χ., στην διακομματική – των 3 συγκυβερνόντων κομμάτων – στην οποία παρουσίασα δύο νομοθετικές μου πρωτοβουλίες, πριν τις φέρω στο Υπουργικό Συμβούλιο, τα δύο άλλα κόμματα μου είπαν όχι».
Ο Α. Λοβέρδος ζήτησε επίσης την στήριξη της κυβέρνησης: «Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και αυτή η θέση θα ήταν δημαγωγία εάν δεν συνοδευόταν από μια μαχητική της στήριξη:
α) Σε ό, τι αφορά την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου   και  β) σε ό, τι σχετίζεται με την οικονομική ανάπτυξη, με την έννοια της υποχρέωσης αυτής της κυβέρνησης.
(Από το protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: