ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο σωτήρας της χώρας Λουκάς Παπαδήμος;


Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του εμφάνιση.

Είναι αυτός που από το 1998 κρατούσε επί 13 χρόνια την έδρα του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή, σε αναστολή, προκειμένου ο ίδιος να πάρει και από κει σύνταξη και μάλιστα στο άρτιο. Δηλαδή μια ακόμη από τις συντάξεις που θα λάβει από τις θέσεις που κατείχε όταν αποσυρθεί. Στο μεταξύ το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στερούνταν έδρας ελεύθερης για να διδαχθούν οι φοιτητές μας!

Στις 11-11-2011, λοιπόν, τότε που ορκίζονταν η συγκυβέρνηση της συμφοράς, εδόθη στη δημοσιότητα  το παρακάτω κείμενο που φιλοτεχνούσε το πορτρέτο του σωτήρα Παπαδήμου. Κι ενώ όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι λοιδορούμασταν από τους κρατικοδίαιτους των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εφημερίδες και  τηλεοπτικά κανάλια ως τεμπέληδες, σπάταλοι, ακαμάτηδες που ευθυνόμαστε για το κατάντημα της χώρας, λες και εμείς κυβερνούσαμε και όχι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τους παρατρεχάμενούς τους και την Γραμματεία Τύπου τους, από την οποία μισθοδοτούνται αρκετοί από αυτούς που μας κατέκριναν, δεν έβγαλαν λέξη για τον αξιότιμο κύριο καθηγητή, που κρατούσε κλειστή την έδρα, σαν να την είχε προίκα από τα χωράφια των γονιών του στην Δεσφίνα. Αυτοί οι ίδιοι κύριοι της… έγκυρης MEGAλης ενημέρωσης είναι που δεν βγάζουν μιλιά για τον Θ. Πάγκαλο, που χωρίς να κατέχει κάποια υπουργική έδρα στην συγκυβέρνηση παίρνει κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το κουμπαρά του Δημοσίου!
Μεγάλος ο πρόλογος αλλά αναγκαίος. Μας ενημέρωναν τότε λοιπόν με τα παρακάτω:
«ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, μετά τη συμφωνία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά.
Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.
Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (την γνωστή ΕΚΤ, έναν πόλο της Τρόικας), θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.
Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου».

Που τον συμβούλευσε προφανώς να σκαλέσει το ΔΝΤ για να μας σώσει και ω του θαύματος ο μεν Γ. Παπανδρέου φορτώθηκε το έγκλημα σε βάρος του λαού και της δημόσιας περιουσίας, ο δε σύμβουλός του Λ. Παπαδήμος πλασαρίστηκε από τους Πρετεντέρη και άλλους αστέρες του δικομματισμού ως… σωτήρας!

Για μία από τις πολλές συντάξεις του!
Ο καθηγητής  Οικονομίας Γιάννης Γαρουφάκης όμως στο μπλοκ του προκαλεί τον σωτήρα Παπαδήμο με τα παρακάτω:

 «Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους».

Ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκη που ρωτήθηκε από τον συντάκτη της ΑΥΓΗΣ (Δ.Χ.) για να διασταυρώσει την ακρίβεια της πληροφορίας επιβεβαίωσε και με πως τελικά ο Λ. Παπαδήμος συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξη, μία από τις πολλές συντάξεις που θα έχει όταν με το καλό αποσυρθεί.
Και ο συντάκτης σχολιάζει με τα παρακάτω λόγια: Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που κατοικούσαν στα χώματα που πατάμε πριν 2.500 χρόνια, όταν έλεγαν πως χωρίς την ανδρεία (με την έννοια της γενναιότητας) καμία άλλη αρετή δεν μπορεί να κατακτηθεί από τον άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: