ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Νέες μούντζες σε υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Μπεγλίτης διαμαρτυρόμενος σε διαδηλωτή του Αγ. Δημητρίου, για τις μούτζες που εισέπραξε.

Πολίτες πρόγκιξαν τόσο τον εκπρόσωπο της κυβέρνηση, υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη όσο και τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη

Νέες διαμαρτυρίες ξέσπασαν σήμερα 27-10-11, από διάφορες κοινωνικές ομάδες και Αγανακτισμένους, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Αναμενόταν με ενδιαφέρον το πώς θα εκφραστεί η μαθητιώσα νεολαία στη μαθητική παρέλαση σήμερα. Όπως είχαν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ μαθητές ακολούθησαν το παράδειγμα των συμμαθητών τους στην Κοζάνη και γύρισαν το κεφάλι προς την άλλη κατεύθυνση από τους επισήμους. Στο μεταξύ ένταση επικράτησε από τους διαδηλωτές που φώναζαν έξω οι κλέφτες και άλλα συνθήματα. Με πανό ακολούθησαν στο τέλος της παρέλασης και γιουχαΐστηκε ο δήμαρχος Μπουτάρης όπως και ο Περιφερειάρχης. Άλλοι διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ με το πανό τους εξαπέλυσαν γιούχα στους παρακατιανούς κυβερνητικούς, που αντικατέστησαν τους πρωτοκλασάτους που απέφυγαν να παρουσιαστούν.  
 Στο μεταξύ χθες με γιουχαΐσματα, συνθήματα και μούντζες υποδέχθηκαν  τους υπουργούς της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, όπου τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης και την προσάρτησή της στο ελληνικό κράτος.
Από νωρίς το πρωί μέλη των Αγανακτισμένων, οι εργαζόμενοι σε κοινωνικά προγράμματα των δήμων, όπως το “Βοήθεια στο σπίτι”, αλλά και ομάδες “υπερπατριωτών” συγκεντρώθηκαν στην Αγίου Δημητρίου, απέναντι από τον ομώνυμο ναό, και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα. Μόλις έφθασαν τα υπουργικά αυτοκίνητα, διαδηλωτές, αλλά και πιστοί που προσήλθαν για να εκκλησιαστούν, άρχισαν να γιουχάρουν τόσο τον εκπρόσωπο της κυβέρνηση, υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη όσο και τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, καθώς και τους τοπικούς άρχοντες που τους συνόδευαν, αλλά και τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού που παραβρέθηκαν στην τελετή.

"Δεν τα φάγαμε μαζί" διαμαρτυρήθηκαν οι Θεσσαλονικείς

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” έστρεψαν τα πυρά τους και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ φώναζαν: “Άγιε Δημήτρη, κάνε ένα θαύμα, διώξ' τους όλους και θα κάνω τάμα”. Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές ήταν το “λαέ, πεινάς, γιατί τους προσκυνάς”, “έξω οι κλέφτες από την πόλη”, “Κλέφτες, κλέφτες υπουργοί, δεν τα φάγαμε μαζί” και “οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στον δρόμο μπορείς και να τους φτύσεις”.

Τη Ν.Δ. στη δοξολογία εκπροσώπησε ο βουλευτής Κοζάνης Μιχ. Παπαδόπουλος, αλλά το “παρών” έδωσε και ο Κ. Γκιουλέκας. Και οι δύο προτίμησαν να μπουν και να αποχώρησουν από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι που έπραξε κατά την αποχώρησή του και ο Γ. Μπουτάρης. Αντίθετα, οι υπουργοί αποχώρησαν από την κεντρική πύλη και αποδοκιμάστηκαν εκ νέου, ενώ ο Π. Μπεγλίτης είχε και φραστικό επεισόδιο με διαδηλωτή.
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη αύριο 28-10-11 το πρωί, προκειμένου να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση, όπου επίσης αναμένεται να εκδηλωθούν διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: