ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες στο ΚΕΠΒ Θήβας


Σοβαρές καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και παροχής πόσιμου νερού

Ανακοίνωση του Τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:

«Σοβαρές καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των νεοσύλλεκτων στρατιωτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού  (ΚΕΠΒ) στη Θήβα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πανελλαδικών και τοπικών ΜΜΕ, από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, οι στρατεύσιμοι  στην Θήβα αναγκάστηκαν να καταναλώσουν μη πόσιμο νερό, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη γνωστό πως το υδρευτικό σύστημα της βάσης αντιμετώπιζε προβλήματα και το νερό που παρείχε ήταν ακατάλληλο και για πόση και για χρήση.

Το παραπάνω γεγονός έχει γεννήσει σοβαρές ανησυχίες καθώς αποτελεί μείζον ζήτημα για την Δημόσια Υγεία όσων ζουν και εργάζονται μέσα στο στρατόπεδο. Έκπληξη, δε, προκαλεί η πληροφορία που διέρρευσε ότι, αν και η Διοίκηση του στρατοπέδου ενημερώθηκε έγκαιρα για το πρόβλημα στο δίκτυο, καθυστέρησε σημαντικά να λάβει μέτρα για την επίλυσή του. Όπως μάλιστα λέγεται, μόλις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου απαγορεύτηκε η χρήση του νερού και δόθηκε σε κάθε στρατιώτη ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, με την υπόσχεση ότι τα έργα αποκατάστασης θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Περαιτέρω, αυτή τη στιγμή οι καταγγελίες μαρτυρούν πως οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα, όπως αυτά της εξυπηρέτησης των βασικών αναγκών τους (πλύσιμο, καθαριότητα χώρων διαμονής, χρήση τουαλετών, καθαριότητα και λειτουργία μαγειρείων κλπ). Σε ένα στρατόπεδο με το νερό να έχει  κριθεί, όπως φαίνεται, ακατάλληλο για κάθε χρήση, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα. 

Και σίγουρα δεν αποτελεί λύση αυτή που προτιμήθηκε, όπως καταμαρτυρούν τα ρεπορτάζ, από την Διοίκηση, της άδειας δηλαδή να μεταβούν οι στρατιώτες σε ξενοδοχεία της περιοχής για να κάνουν ένα μπάνιο, να φάνε και να πιούν νερό.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες Αρχές να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των πληροφοριών και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, όπου απαιτείται».​

Δεν υπάρχουν σχόλια: