ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη απολύει τους ΣΟΧ, αφού πρώτα τους εμπαίζει

Α. Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη απολύει τους ΣΟΧ, αφού πρώτα τους εμπαίζει



Δήλωση στήριξης του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, στους ΣΟΧ Σίτισης του ΚΑΤ

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη απολύει τους ΣΟΧ, αφού πρώτα τους εμπαίζει, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ανδρέας  Παναγιωτόπουλος τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στα νοσοκομεία και γενικά στον δημόσιο τομέα, τις γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα που η ''Μητσοτάκης Α.Ε.'' ανέλαβε την εξουσία το 2019. Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι το μέγεθος του κυνισμού και του εμπαιγμού με τον οποίον αντιμετωπίζουν εργαζομένους που «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία και κράτησαν μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές το ΕΣΥ όρθιο.

Ο κ. Γεωργιάδης μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα από τα Ιωάννινα, δήλωσε με κυνισμό, που ο ίδιος τον βαφτίζει «λογική» ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα απολυθούν -δεν του αρέσει αυτή η λέξη γιατί δεν έχει λογική…- και τους παρέπεμψε να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο ΚΑΤ, που οι εργαζόμενοι ΣΟΧ στη σίτιση, υψώνουν δυναμικά τη φωνή τους καλούνται θα βρεθούν άνεργοι από τις 15 Μαΐου, σε δυο ημέρες δηλαδή, αφού γι’ αυτούς δεν ισχύει ούτε η παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2024, που έδωσε η 1η ΥΠΕ για άλλους ΣΟΧ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο διαδικαστικός τρόπος με το οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις τον περασμένο Μάρτιο καταδεικνύουν το μεγάλο εμπαιγμό των εργαζομένων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ΣΟΧ της τραπεζοκομίας στο ΚΑΤ και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ ζητάμε την παράταση των συμβάσεων τους και τη δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους για να πάψει επιτέλους το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας, γιατί οι εργολαβίες κοστίζουν πολλά περισσότερα στον Ελληνικό Λαό από τις μονιμοποιήσεις και γιατί οι εργαζόμενοι ΣΟΧ έχουν «περάσει τις εξετάσεις» με ΑΡΙΣΤΑ, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: