Ενημέρωση των βουλευτών Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών
«Φαίνεται, ότι για τον Υπουργό Ανάπτυξης, η παραγωγή πλούτου και η ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας σταματάει εκεί που πλήττονται τα συμφέροντα των ολιγαρχών».
Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βιομηχανικές Περιοχές.
Αναλυτικά οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, αναφέρουν:
«Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) Πέτρο Μαντά, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, δια συνεργατών της, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν τις Επιχειρήσεις των Βιομηχανικών Περιοχών τα τελευταία χρόνια, αλλά και κατά το χρονικό διάστημα που διανύουμε.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον νόμο 4982/2022 για τα επιχειρηματικά πάρκα που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο οποίος κατά την εκτίμηση του συνόλου των επιχειρήσεων που σχετίζονται με αυτόν, τις θέτει σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, με κίνδυνο την συρρίκνωσή τους έως εξαφάνισης.
Αντίθετα, ρυθμίζει με απόλυτα μεροληπτικό τρόπο τα συμφέροντα του διαχειριστή των Βιομηχανικών Περιοχών, δημεύοντας στην ουσία την περιουσία των επιχειρήσεων υπέρ του και καταργώντας συνταγματικά δικαιώματα, όπως αυτά της ιδιοκτησίας και του δικαιώματος δικαστικής προστασίας.
Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά χρειάστηκε πολύς καιρός και εκτεταμένη προσπάθεια με προεξάρχοντα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη για να μεθοδευτεί η ψήφισή του.
Το χρονικό της έκπτωσης της προστασίας και της μέριμνας των Επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών αναπτύχθηκε λεπτομερώς από τον κ. Μαντά, ώστε να γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης και να έχουν επίγνωση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην ρίζα τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το καλοκαίρι του 2019 έφερε στην Βουλή την ψήφιση της μελέτης του ΣΕΒ, που συντάχθηκε μετά από συνεργασία με τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ και έγινε νόμος του κράτους με τον Ν. 4605/2019.
Έκτοτε, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ και μέσω αυτού οι Επιχειρήσεις απουσιάζουν από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία και από κάθε διαδικασία ακρόασης και συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη μέριμνας για της προστασία της λειτουργίας και της βιωσιμότητάς τους.
Φαίνεται, ότι για τον Υπουργό Ανάπτυξης, η παραγωγή πλούτου και η ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας σταματάει εκεί που πλήττονται τα συμφέροντα των ολιγαρχών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου