Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι διαρροές που κυκλοφορούν μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Windsor, καθώς για άλλη μία φορά φαίνεται ότι κλείνονται συμφωνίες ερήμην του ελληνικού λαού, αυτή τη φορά για το Τατόι.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση έβγαλε μία λιτή ανακοίνωση 34 μόνο λέξεων. «Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Windsor. Η συνάντηση, στην οποία ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα» είναι η μοναδική μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση.
Αντιθέτως, τα βρετανικά ΜΜΕ φαίνεται ότι είχαν παραπάνω πληροφορίες για το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και βασιλιά Κάρολου. Σύμφωνα με τη Mirror, στο επίκεντρο βρέθηκε το Τατόι, με τους δύο άνδρες να συζητούν έργα ανάπλασης ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ. «Ο βασιλιάς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας χθες το βράδυ για να συζητήσουν για την αποκατάσταση του σπιτιού της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου αξίας 12,3 εκατομμυρίων λιρών» γράφει η βρετανική Mirror. Πρόκειται για το πρώτο «φάουλ», καθώς το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.
Στη συνέχεια έρχεται το δεύτερο «φάουλ» καθώς εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ ο οποίος όχι μόνο μιλά ως «ειδικός» επί του θέματος, αλλά η Mirror τον αποκαλεί «βασιλιά της Ελλάδας».
«"Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών"», δήλωσε εκπρόσωπος του Βασιλιά Κωνσταντίνου, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας» σημειώνεται στο δημοσίευμα και γίνεται αναφορά στην ανακαίνιση του οίκου Ντάμφρις (Dumfries House) στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών.
Κάποιος θα έλεγε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο δημοσίευμα, ωστόσο η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα γραφής, όταν μιλούσε για βασιλικά κτήματα και έθετε ως πρώτιστη προτεραιότητα για το Τατόι όχι την αναγέννηση του καμένου δάσους, αλλά τη δημιουργία ενός μουσείου-ύμνο στη «βασιλική οικογένεια» της Ελλάδας.
Το ερώτημα είναι ένα: Άραγε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να ενημερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για το πώς και από ποιους θα γίνει η αναγκαία ανάπλαση του Τατοΐου, ή θεωρεί ότι πρόκειται για «βασιλική» ιδιοκτησία που πρέπει να συζητείται πίσω από κλειστές πόρτες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου