ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Δεν είναι σύγκρουση μεταξύ Χριστιανών-Μουσουλμάνων!

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στο σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο:  https://twitter.com/i/status/1323353236506583042


Σε μία αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση στην Αυστρία και όχι μόνο, την ώρα που στη Βιέννη συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους δράστες της φονικής επίθεσης την Δευτέρα που άφησε πίσω της 4 νεκρούς, 7 σοβαρά τραυματίες και άλλους 10 ελαφρύτερα τραυματισμένους, προχώρησε ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Βιέννης Falter, Φλοριάν Κλενκ.

 Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο δράστης που έπεσε χτες νεκρός από αστυνομικά πυρά είναι ένας 20χρονος Βιεννέζος (γεννημένος και μεγαλωμένος στην αυστριακή πρωτεύουσα) αλβανικής καταγωγής από την αλβανική κοινότητα της Βόρειας Μακεδονίας. Αναφέρει το όνομά του ως Kurtin S. και περιγράφει σαφείς σχέσεις της οικογένειάς του με την μουσουλμανική πίστη.

Ακόμη περισσότερο, ο κ. Κλενκ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες του θέλουν τον δράστη να ήταν στις λίστες ατόμων που παρακολουθούν οι αυστριακές Αρχές και συγκεκριμένα μία ομάδα περίπου 90 πολιτών της Αυστρίας που ήθελαν να μεταβούν στην Συρία (σ.σ. προφανώς ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην περίοδο που το Ισλαμικό Κράτος είχε τον έλεγχο περιοχών της Συρίας). Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, δεν θεωρήθηκε ικανός να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

Ακολούθησε η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο δράστης είχε φυλακιστεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ επιβεβαίωσε την πληροφορία του αυστριακού πρακτορείου ειδήσεων APA ότι είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο του 2019, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ήταν σαφώς μια ισλαμιστική επίθεση, η τρομοκρατία οδηγείται από το μίσος για τον τρόπο ζωής μας, σε αυτό το μίσος δεν πρόκειται να δώσουμε χώρο, τόνισε το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σε μήνυμά του. Όπως είπε, συχνά η Αυστρία θεωρείται «το νησί των ευλογημένων», γνωρίζουμε τη βία και την τρομοκρατία από την ειδησεογραφία από το εξωτερικό,  «ωστόσο αυτή η νύχτα, που άνθρωποι έπεσαν θύματα ενός τρομοκρατικού πλήγματος, θα περάσει στην Ιστορία μας». 

«Η τρομοκρατία θέλει να διασπάσει την κοινωνία», ο εχθρός δεν είναι ούτε πληθυσμιακή ομάδα ούτε μέλος θρησκευτικής κοινότητας, «είναι ο εξτρεμισμός και οι τρομοκράτες», δεν πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά για έναν αγώνα ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα, επισήμανε στο μήνυμα του ο καγκελάριος της Αυστρίας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: