ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πυρά της ΔΑΚΕ Λάρισας κατά Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως



«Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να σεβαστεί το λειτούργημα του μάχιμου εκπαιδευτικού που τρέχει σε 3, 4 ή 5 σχολεία την εβδομάδα»

Η ΔΑΚΕ Λάρισας στρέφει τα πυρά της κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων, ενώ ο ανασχηματισμός παραπέμφθηκε στις καλένδες και η υπουργός Κεραμέως παραμένει στην θέση της ηλεκτρικής καρέκλας του Υπ.Παιδείας, υπό την απειλή της αναδόμησης! 


Αφορμή για την θέση της ΔΑΚΕ Λάρισας στάθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων.
«Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να σεβαστεί το λειτούργημα του μάχιμου εκπαιδευτικού που τρέχει σε 3,4 ή 5 σχολεία την εβδομάδα. Οφείλει να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του ασφάλεια. Με πράξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΑΚΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Με ανησυχία και προβληματισμό παρατηρούμε τις συνεχείς κα με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων (72322/Δ2/12-6-2020) και ΓΕΛ (74182/Δ2/15-6-2020) από το σχ.έτος 2020-2021 και εφεξής.

Διαπιστώνουμε έναν πρόχειρο, αντιδεοντολογικό και αντιπαιδαγωγικό σχεδιασμό από το ΥΠΑΙΘ.

Πρόχειρο διότι όπως γίνεται αντιληπτό δεν γνωρίζει κανείς εάν τα ΠΥΣΔΕ υποχρεωθούν να πραγματοποιήσουν εκ νέου υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών λόγω των νέων δεδομένων (αρνητικά για αρκετούς συναδέλφους).

Αντιδεοντολογικό διότι αφενός ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προέκυψε ξαφνικά και χωρίς κανέναν διάλογο με την ΟΛΜΕ και αφετέρου εντέχνως καλλιεργείται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ κυβερνώντες η αντιπαράθεση των ειδικοτήτων, «διαίρει και βασίλευε». 

Είναι γεγονός πως κάποιες ειδικότητες ευνοούνται (αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων και δημιουργούνται νέες οργανικές θέσεις ), έναντι κάποιων άλλων όμως των οποίων το ωράριο ψαλιδίζεται (προκύπτουν υπεραριθμίες, οι οποίες επιφέρουν αναστάτωση και ανασφάλεια στους συναδέλφους των συγκεκριμένων ειδικοτήτων) .

Αντιπαιδαγωγικό τέλος διότι εξαφανίζονται ή υποβαθμίζονται ειδικότητες, οι οποίες προσέφεραν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία (Οικιακής Οικονομίας, Κοινωνιολόγοι, Οικονομολόγοι).

Ελάχιστη σημασία και αξιοπιστία βέβαια έχουν οι ανακοινώσεις παρατάξεων που είναι ικανές να μηδενίσουν και τον αέρα που αναπνέουμε( το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οι, υπερβολικά πολλές για αυτούς, 2 ώρες των Θρησκευτικών! ) .
Διαχρονική θέση της ΔΑΚΕ όμως ,και στην συγκεκριμένη περίπτωση πλέον επίκαιρη, είναι μια ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την Παιδεία, την οποία τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν υποχρέωση επιτέλους να κάνουν πράξη. Ας σταματήσουν τα εκ περιτροπής παιχνίδια στην πλάτη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να σεβαστεί το λειτούργημα του μάχιμου εκπαιδευτικού που τρέχει σε 3,4 ή 5 σχολεία την εβδομάδα. Οφείλει να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του ασφάλεια. Με πράξεις.

Η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών καθώς και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Λάρισα  19/6/2020
Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας»

Τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης

Ο κ. Μητσοτάκης με διαρροή έκλεισε το ζήτημα της άμεσης διενέργειας του ανασχηματισμού το οποίο είχε ανοίξει πρόσφατα ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ, όπως επιβεβαιώνεται από όλα ανεξαιρέτως τα ρεπορτάζ. Και αυτό, αφού πρώτα τον είχε ανακοινώσει ο κ. Γεραπετρίτης για τις αρχές Ιουλίου και τον είχε διαψεύσει εν συνεχεία ο κ. Πέτσας. Πρόκειται για επικών διαστάσεων μπάχαλο. 

Ο μόνος λόγος που ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αναβάλει τον ανασχηματισμό που ο ίδιος προανήγγειλε, είναι ότι δεν ξέρει τι να κάνει με το σκάνδαλο χρηματοδότησης ανύπαρκτων ΜΜΕ, που φέρει την υπογραφή του κυβερνητικού του εκπροσώπου.

«Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: