ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Τώρα ο Ρωμανός μας λέει ότι δεν δόθηκε χρήμα στα ΜΜΕ!


Γιατί ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε χθες στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναφορικά με τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης;  αναρωτιόνται δήθεν κάποιοι τηλεσχολιαστές, ως να μην είναι γνωστό αυτό, από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα χθες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανός δήλωσε ότι θα δοθεί απολογισμός για τα χρήματα  που σπαταλήθηκαν «όταν κλείσει αυτή η διαδικασία και τελειώσουμε με τον κορονοϊό». Ισχυρίστηκε δε ότι: «Τα λεφτά δεν έχουν δοθεί»!


Κι ωστόσο ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδ. Γεωργιάδης πριν τριών ημερών είπε: «Τα λεφτά δόθηκαν». Και υπερασπίδτηκε μάλιστα την ταχύτητα, εκτός διαδικασιών, με την οποία δόθηκαν από την κυβέρνηση!

Τώρα ως αναφορά για την αίτηση Τσίπρα περί κατάθεσης εγγράφων από την κυβέρνηση για τον κορονοϊό, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας εξηγεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς και ενώ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε Μέσο. Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Κατέθεσα σήμερα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται. Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε. Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπός του, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει..."

Για την αδιαφανή χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης

Ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις.  Η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σε δημοσίευμα στις 16 Ιουνίου 2020 ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου». 

Την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες, οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει σαφείς απαντήσεις:

- Τι φοβάται και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα;

- Λήφθηκε ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε Μέσο;

- Με ποια κριτήρια δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες ή μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες;

- Εάν αληθεύει ότι τα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την πρώτη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ, που έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα;

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει.

Πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να γράφει έκθεση ιδεών για να μη δώσει τελικά καμία ουσιαστική απάντηση, μπορεί να πράξει κάτι πολύ απλό: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έδωσε σε κάθε ΜΜΕ. Τι φοβάται και την κρύβει, αφού είναι όλα καλώς καμωμένα; Η απάντηση είναι απλή: ο ίδιος τελεί σε πανικό έχοντας υπογράψει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ.

Επειδή, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρη η κοινωνία και η πλειοψηφία των ίδιων των ΜΜΕ αναρωτιούνται πού πήγαν τελικά τα 20 εκατ. ευρώ, ας απαντήσει τουλάχιστον κάποιο άλλο από τα στελέχη του Μαξίμου που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη σκανδαλώδη υπόθεση.

- Θα δώσουν τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε ΜΜΕ στη δημοσιότητα;

- Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα σε κάθε Μέσο;

- Ισχύουν οι πληροφορίες για 800.000 ευρώ σε ένα μόνο ηλεκτρονικό Μέσο;

Όσο κι αν υπεκφεύγει το Μέγαρο Μαξίμου, θα αναγκαστεί τελικά να λογοδοτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: