ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

14 διμοιρίες ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο στέλνει ο Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Με τα ΜΑΤ λοιπόν θα αποτελειώσει τα νησιά, τα νησιά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 απομονωμένα ,ξεχασμένα, ξεγραμμένα και προσπάθησε να αποκαταστήσει την νησιωτικότητα ως δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, απ' αφορμή την αποστολή δεκατεσσάρων διμοιριών ΜΑΤ για επιβάλλουν «γλυκά» -όπως όπως προτιμά ο ακροδεξιός Μ. Βορίδης. 

Και αυτό «για να εξηγιόμαστε, και να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας»  όπως λέει ο αδελφοποιητός του Βορίδη από τα χρόνια του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, συμπαθής και αγαπητός του φίλος του Στυλιανού Παττακόσαυρου(!) των χουνταίων!

Δεκατέσσερις (14) συνολικά διμοιρίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στέλνει στα νησιά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της για άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων κέντρων σε Χίο και Λέσβο.

«Στα άκρα οδηγεί η κυβέρνηση της κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα σε Λέσβο και Χίο. Σκοπός η με κάθε κόστος επιβολή της επιλογής της δημιουργίας της υπερδομής για 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Καβακλή – Καράβα. Σε έκταση 261 στρεμμάτων την οποία ήδη έχει επιτάξει.

Έγκυρες πληροφορίες από το  www.stonisi.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες φτάνουν στη Λέσβο επτά διμοιρίες μονάδων αποκατάστασης τάξης και μέτρων τάξης. Μάλιστα επικεφαλής θα είναι ο Διοικητής των ΜΑΤ υπό τον κωδικό Α300. Αντίστοιχες δυνάμεις στέλνονται στη Χίο υπό τον Υποδιοικητή των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» πολύ σύντομα τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν αφού επιλέγεται η σύγκρουση να είναι μικρής χρονικής διάρκειας μια και η αποχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 14 διμοιριών επίλεκτων δυνάμεως αστυνόμευσης προβληματίζει τις αρχές.

Ας σημειωθεί ότι αύριο Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές της απευθείας ανάθεσης του έργου της περίφραξης του επιταγμένου χώρου και της δημιουργίας υποδομών. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες» αναφέρουν πληροφορίες που ανάρτησε το τοπικό πορτάλ www.stonisi.gr/


Πλήρη πολιτική κάλυψη στον Νότη Μηταράκη  

Πλήρη πολιτική κάλυψη στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και στις ενέργειες του, παρείχε χθες Κυριακή το πρωί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία νέων δομών θα ξεκινήσει άμεσα, προσθέτοντας ότι, η αιτία της καθυστέρησης μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικάντηδες που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει το μεταναστευτικό να γίνει παιχνίδι στα χέρια τους.

«Με πρωτοφανή αλαζονεία ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν οπωσδήποτε ,ανέφερε ψευδώς ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος ,αναφερόμενος δε στους δικούς του δημάρχους και περιφερειάρχη που στέκονται εμπόδιο τους χαρακτήρισε πολιτικάντηδες» αναφέρει ανακοίνβση -καταγγελία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Και καταλήγει:

«Η ΝΔ επέλεξε την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες, την βία ,την καταστολή και σε αυτή την μάχη εμείς θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας για το καλό του τόπου μας. Δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση, ελπίζουμε η επόμενη κίνηση να μην είναι τα "τανκς"».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε»

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος» είπε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υποτίθεται θα έλυνε το ζήτημα την επόμένη ημέρα των εκλογών!

«Το μέγεθος του προβλήματος είναι δεδομένο όπως και η κατάσταση που παραλάβαμε. Το 2017 οι αφίξεις ήταν 33.000, το 2019 πλησίασαν τις 80.000. Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, σύνορα με χαλαρό έως ανύπαρκτο έλεγχο, δομές σε απελπιστική κατάσταση και πάνω από όλα μια πολιτική χωρίς αποτρεπτικό προσανατολισμό και φροντίδα για σωστή κράτηση όσων μένουν στη χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε. Τώρα τα σύνορα φυλάσσονται. Το Λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό σκάφη και τεχνικά μέσα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις κλειστές ελεγχόμενες δομές έστειλε μήνυμα πως «Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στη Μόρια σημειώνοντας: «Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο».

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει ότι η εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα γίνει πολύ επικίνδυνη και δεν έχουμε διαψευsθεί. Μετά από το πρωτοφανές μπάχαλο που δημιούργησαν στα νησιά μας,αποφάσισαν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος είναι τα τεράστια κλειστά ή ελεγχόμενα κέντρα-φυλακές στα νησιά.

Το ακροδεξιό κατρακύλισμα συνεχίσθηκε με την επίταξη γης και κτιρίων, μάλιστα στην Χίο τους χρειάζονται 625 στρέμματα, στο βραχώδες οροπέδιο στο Αίπος.

Λογικές και ενέργειες που δεν θυμίζουν δημοκρατικό καθεστώς αλλά παραπέμπουν σε μαύρες εποχές. Είχαμε αναρωτηθεί πως μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο σε μια τοπική κοινωνία που έχει εκφράσει τη καθολική άρνηση της; Από τα πεπραγμένα της ΝΔ δεν νοιώθουμε έκπληξη για ότι ακραίο, αντικοινωνικό και εχθρικό προς τον πολίτη κάνουν.

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, να καταστρέψει τα νησιά μας δια της επιτάξεως, θα γίνει με τα ΜΑΤ.

Έτσι φέρεται η ΝΔ στους νησιώτες, έτσι υπολογίζει τις τοπικές κοινωνίες. Τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποίησε προεκλογικά, τους έταξε ψέματα, σήμερα όχι μόνο αγνοεί, περιφρονεί αλλά τις στοχοποιεί ως «απειλή για την δημόσια τάξη και ασφάλεια», φέρνοντας στην Χίο, 7 διμοιρίες ΜΑΤ.

Με τα ΜΑΤ λοιπόν θα αποτελειώσει τα νησιά, τα νησιά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 απομονωμένα ,ξεχασμένα, ξεγραμμένα και προσπάθησε να αποκαταστήσει την νησιωτικότητα ως δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες.

Με πρωτοφανή αλαζονεία ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν οπωσδήποτε ,ανέφερε ψευδώς ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος ,αναφερόμενος δε στους δικούς του δημάρχους και περιφερειάρχη που στέκονται εμπόδιο τους χαρακτήρισε πολιτικάντηδες.

Η ΝΔ επέλεξε την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες ,την βία ,την καταστολή και σε αυτή την μάχη εμείς θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας για το καλό του τόπου μας. Δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση, ελπίζουμε η επόμενη κίνηση να μην είναι τα «τανκς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: