ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Παπαγγελόπουλος: Να αποκαλυφθεί ο λογαριασμός του πολιτικού

Αυτού που τον πρότεινε το FBI στη Βιέννη

Ο Εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε με εκ τεσσάρων σελίδων υπόμνημά του,  από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής να προβεί σε αίτημα συνδρομής προς τις ΗΠΑ, ώστε να αποκαλυφθεί ο λογαριασμός του πολιτικού που πρότεινε το FBI στη Βιέννη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, την οποία μελετά, όσον αφορά τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν για την απολογία του.


Όπως είπε στην συνέντευξή του χθες το βράδυ στον Ν. Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, ο όδιος γνωρίζει το πρόσωπο, αλλά δεσμεύεται να το αποκαλύψει, λόγω εξέλιξης της ερευνητικής διαδικασίας. 

Κατατέθηκε δια των συνηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, των Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, το υπόμνημα με τα αιτήματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Τα αιτήματα υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή, βάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μεταξύ άλλων ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζητεί να συσχετισθούν όλες οι δικογραφίες, να καταθέσουν στην Επιτροπή όλοι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί  που διετέλεσαν σε πόστα ευθύνης κατά την υπουργία του ενώ επαναλαμβάνει το αίτημά του για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με όσους αναφέρθηκαν σε αυτόν, ιδίως με τον Αντώνη Σαμαρά και τους εισαγγελείς κ.κ. Ράϊκου και Αγγελή.
Παράλληλα αναφέρει ότι πρέπει να ζητηθούν τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες εισαγγελείς στη συνάντησή τους στη Βιέννη.

«Η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στη Novartis δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά και στερείται στοιχείων που να στοιχειοθετούν αδικήματα», ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στον Antenna, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τους συνηγόρους του να καταθέσουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, έγγραφο στο οποίο περιέχονται αιτήματα, όπως δικαιούται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποκαλύψει την αλήθεια.

«Για εμένα είναι διττός ο στόχος: και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ζητάει να κληθούν ως μάρτυρες δικαστές και εισαγγελείς που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εισαγγελέας, συνεργάστηκε μαζί τους.

Να κληθούν όλοι να καταθέσουν αν ποτέ δοκίμασα να παρέμβω στο έργο τους. Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τούς δίνω εκατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή, αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «να τον κοιτούν στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: