ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πραξικόπημα «της πιτζάμας» αυτό της Βενεζουέλας!


Μόνη επιτυχία η κατάληψη βενζινάδικου!

Το αποτυχημένο "πραξικόπημα του αυτοκινητοδρόμου" στη Βενεζουέλα αποδεικνύεται μπούμερανγκ εναντίον της δεξιάς και των πραξικοπηματιών, που ζήτησαν άσυλο στις πρεσβείες της Χιλής και της Βραζιλίας.


Ο πρόεδρος Μαδούρο αναρωτήθηκε από την τηλεόραση τι είδους πραξικόπημα ήταν αυτό που κατέληξε να καταλάβει ένα πρατήριο καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο του Καράκας! "Ποιόν ήθελαν να σκοτώσουν", διερωτήθηκε ο Μαδούρο, υπογραμμίζοντας την πίστη των ενόπλων δυνάμεων στο σύνταγμα και τη νόμιμη κυβέρνηση. 

Σημείωση: Ήταν η μόνη επιτυχία των ακροδεξιών πραξικοπηματιών, η κατάληψη πρατηρίου βενζίνης σε εθνικό δρόμο, καθώς ο λαός της Βενεζουέλας, ακούει πραξικόπημα και τον πιάνει σύκρυο, από τις μνήμες των Ισπανών  στρατοκρατών του παρελθόντος. Πάντως ετούτη τη φορά το πραξικόπημα που σημειώθηκε ήταν ολίγων ωρών και ανάλογο του αποτυχημένου πραξικοπήματος «της πιτζάμας», που σημειώθηκε στην Ελλάδα αρχές δεκαετίας του '50, από ακροδεξιούς στρατιωτικούς.

Πολιτικό άσυλο σε πρεσβείες Χιλής και Βραζιλίας

Η "απονομή της προεδρικής χάριτος" από τον "προσωρινό πρόεδρο" Γκουαϊδό δεν βοήθησε τον Λεοπόλδο Λόπες, που ήταν σε κατ΄οίκον κράτηση για μια 5ετία εκτίοντας ποινή 14 ετών, να απολαύσει την "ελευθερία" που του προσέφερε μια φούχτα πραξικοπηματιών στρατιωτικών. Ο Λεοπόλδο Λόπες και η οικογένειά του πέρασαν ως "φιλοξενούμενοι" το βράδυ της Τρίτης την πόρτα της πρεσβείας της Χιλής, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Χιλής Ρομπέρτο Αμπουέρο διαμέσου των κοινωνικών δικτύων.  

Άλλοι 25 πραξικοπηματίες στρατιωτικοί χαμηλών βαθμών πέρασαν την πόρτα της πρεσβείας της Βραζιλίας για να ζητήσουν άσυλο από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου.

Το πραξικόπημα τελείωσε το ίδιο άδοξα όπως και η διανομή της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Γκουαϊδό.

"Η στρατιωτική εξέγερση" μιας ακροδεξιάς… παρέας

«Η στρατιωτική εξέγερση" του Χουάν Γκουαϊδό και του Λεοπόλδο Λόπες τελείωσε το ίδιο άδοξα όπως είχε αρχίσει να ξημερώματα της Τρίτης, με ελάχιστους στρατιωτικούς στο πλευρό τους και χωρίς την απαραίτητη στήριξη των "μαζών" που θα τους οδηγούσαν στο προεδρικό μέγαρο του Μιραφλόρες για να διώξουν τον "σφετεριστή" πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Πραξικόπημα με σενάρια μυστικών υπηρεσιών;

Ο βουλευτής της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής και Εδαφικής Κυριαρχίας Χεράλδο Μάρκες τόνισε ότι ιθύνων νους του πραξικοπήματος ήταν ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών Sebin στρατηγός Μανουέλ Κρίστοφερ Φιγκουέρα, που κατάφερε να κινητοποιήσει περίπου εκατό αξιωματικούς και στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο Φιγκουέρα φαίνεται ότι συνεργάστηκε με τον συνταγματάρχη που ήταν διοικητής της ασφάλειας της βουλής, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση. Αργότερα ο Φιγκουέρα παραδέχθηκε ότι ήθελε "μια αναδιοργάνωση του κράτους" και για αυτό υποστήριξε τους πραξικοπηματίες. 

Οι ΗΠΑ προεξόφλησαν φυγή Μαδούρο σε… Κούβα

Τη στιγμή που ο Μαδούρο υπογράμμιζε την πίστη των ενόπλων δυνάμεων στο σύνταγμα και την κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ Σαμουέλ Μονκάδα δήλωνε την ήττα των λίγων πραξικοπηματιών οι ΗΠΑ συνέχισαν τον βρώμικο πόλεμο εναντίον του Μαδούρο υποστηρίζοντας ότι ήταν έτοιμος να… διαφύγει στην Κούβα και ότι την τελευταία στιγμή ο Πούτιν κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει καμιά δυσκολία για να εξουδετερώσει πολιτικά τους "προδότες", ενώ στρατιωτικοί της αεροπορικής βάσης Λα Καρλότα του Καράκας ανέβασαν αμέσως βίντεο δηλώνοντας ότι εξαπατήθηκαν από τον Γκουαϊδό και τον Λόπες.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τάχθηκε υπέρ των πραξικοπηματιών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα σύμβολα των ευρωπαϊκών θεσμών στις αναρτήσεις του, για να προκαλέσει την αντίδραση της πρεσβευτού της Βενεζουέλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κλάουντια Σαλέρνο, η οποία κατήγγειλε ότι «ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, που "ήταν ο ίδιος που πρόσφατα χαιρέτιζε τον φασισμό, χρησιμοποιεί έναν επίσημο λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να στηρίξει την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα".

Ο πρόεδρος της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης και γραμματέας του Ενωτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PSUV Ντιοσδάδο Καμπέγιο κάλεσε τον λαό του Καράκας να πάει στο προεδρικό μέγαρο του Μιραφλόρες για να στηρίξει την κυβέρνηση εναντίον των πραξικοπηματιών, καλώντας παράλληλα σε μια μεγάλη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά όλη την τσαβική αριστερά. Από την πλευρά του ο Γκουαϊδό έχει συγκαλέσει μια μεγάλη διαδήλωση στο πλούσιο και αστικό τμήμα του Καράκας.

Με πληροφορίες από τον του  avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: