ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Βουκολικές στιγμές αναβιώνουν στην πλατεία Δούρου

Διαισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε βουκολικό τοπίο και πως γύρω σου υπάρχουν βοοειδή κ.α. ζώα, που απολαμβάνουν το καταπράσινο και πλούσιο χορτάρι, σαν βρεθείς στην πλατεία Δούρου, Ηρώων κατά την νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων. Και ξάφνου αντιλαμβάνεσαι μπροστά σου πως μία παιδική τσουλήθρα να βρίσκεται έρημη ανάμεσα σε αυτό. Πλατεία Ηρώων, αλλά πόσο ήρωας πρέπει να είσαι και τι θάρρος να διαθέτεις για να αφήσεις το παιδί σου σε αυτήν την πλατεία να παίξει με τον κίνδυνο των ερπετών να ελλοχεύει;


Πιθανός για τους επισκέπτες ο κίνδυνος να... σουλατσάρουν οχιές και άλλα δηλητηριώδη ερπετά!



Λίγα μόνον μέτρα, από το στρατόπεδο του ΚΕΤχ, στην άνω πόλη Πάτρας, διαισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε βουκολικό τοπίο και πως γύρω σου υπάρχουν βοοειδή κ.α. ζώα, που απολαμβάνουν το καταπράσινο και πλούσιο χορτάρι.

Αυτά σαν βρεθείς στην πλατεία Δούρου, Ηρώων κατά την νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων. Και ξάφνου αντιλαμβάνεσαι μπροστά σου πως μία παιδική τσουλήθρα βρίσκεται έρημη,  ανάμεσα σε αυτά στην πλούσια βλάστηση.

Πλατεία Ηρώων, την μετονόμασαν, αλλά πόσο ήρωας πρέπει να είσαι και τι θάρρος να διαθέτεις για να αφήσεις το παιδί σου σε αυτήν την πλατεία να παίξει;

Οι γονείς πάντως δεν δηλώνουν ήρωες και είναι αμφίβολο πως μπορεί να αφήσουν τα παιδιά τους να εκτεθούν σε αυτού του είδους τους κινδύνους. Πολύ περισσότερο, που στο γειτνιάζον δημοτικό χωράφι το χορτάρι κοντεύει να πνίξει ακόμη και τα καρποφόρα δέντρα του, ενώ είναι πιθανόν να... σουλατσάρουν οχιές και άλλα δηλητηριώδη ερπετά!

Γι αυτό  λένε πως εάν ακούει κανείς από το Δήμο Πατρέων, ας κάνει τον κόπο να κουρέψει τουλάχιστον την πλατεία των Ηρώων, που προς το παρόν βρίσκεται εγκαταλελειμμένη εδώ και καιρό!

Είναι η μόνη πλατεία; Όχι, αλλά όταν φαντάζει χαραγμένο στην πλάκα το όνομα του Δωρητή, είναι σαν να ζητούμε από αυτόν, εκτός της δωρεάς του, να αναλάβει και την συντήρηση! 

Είναι δηλαδή σαν αυτό που λέει ο λαός μας για τον τεμπέλη, ξαπλωμένο κάτω από το παράθυρο της Αντουανέτας, που θα του προσέφερε πεντεσπάνι, για να μην πεθάνει από την πείνα, να την ρωτάει: «Είναι μασημένο; Όχι. Τραβάτε με...»!












Δεν υπάρχουν σχόλια: