ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Οι Βρετανοί συλλέγουν κονσέρβες για το Brexit


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την άνοδο της Ακροδεξιάς, με ομιλιτή τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου.


Εφιαλτικά στοιχεία παρουσίασε κατά την ομιλία του ο Στ. Κούλογλου, φορτισμένος από την κατάσταση στην Ευρώπη  - Βολές και κατά του ΚΚΕ


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Ρώρος με τον Κ. Σπαρτινό.
«Και η στάση του ΚΚΕ, μιας και μιλάμε για το ζήτημα, ήτανε η πιο αισχρή και η χειρότερη από την στάση όλων των άλλων κομμάτων. Τα άλλα κόμματα ακροδεξιοί, εθνικιστές κλπ, έπαιζαν με τον πατριωτισμό, πατριδοκάπηλοι είναι και να το καταλάβει κανείς, αλλά το ΚΚΕ να λέει ότι δώσαμε τη γλώσσα και την εθνότητα, που στα χρόνια της προσφυγιάς, ο "Ριζοσπάστης" έβγαινε και στα Σλαβομακεδόνικα, που όλοι οι κατάλογοι έλεγαν Έλληνες Σλαβομακεδόνες;».

«Που όταν έγινε ο Εμφύλιος, ο Ζαχαριάδης έκανε αυτήν την περίφημη 5η Ολομέλεια του 1949 και τους υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει αυτονομία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας και τότε λειτουργούσαν κάθε μέρα έκτακτα στρατοδικεία και σε έστελναν για εκτέλεση, χωρίς να σε ρωτήσουν καν, εάν αποκηρύσσεις το ΚΚΕ. Τους έλεγαν είσαι υπέρ της 5ης Ολομέλειας και έτσι εστάλησαν εκατοντάδες στο απόσπασμα, για να μην προδώσουν τη θέση του ΚΚΕ για τη Μακεδονία. Και βγαίνει το ΚΚΕ σήμερα και λέει ότι δώσαμε τη γλώσσα και την εθνικότητα στους Σλαβομακεδόνες;»

Αυτό ήταν ένα ξέσπασμα οργή από τον Στέλιο Κούλογλου, τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε στην Πάτρα, την π. Παρασκευή. Έδωσε όμως και παραστατικά την τραγική κατάσταση της θαλασσοκράτειρας Βρετανίας της οποίας οι κάτοικοι συλλέγουν κονσέρβες για να αντιμετωπίσουν το άγνωστο του ενδεχόμενου βιαίου Brexit

Με την προβολή βίντεο που δείχνει την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του έργου που έχει επιτελέσει η ομάδα της Αριστεράς, όπως και με τεκμηριωμένες εικόνες, από την στάση της Ακροδεξιάς, ξεκίνησε την  ομιλία του ο ευρωβουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, την Παρασκευή το βράδυ που μίλησε στην αίθουσα του ΤΕΕ με θέμα: «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η Ακροδεξιά».

Ανοίγοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική των Βρετανών που παρασυρμένοι από τους εθνικιστές του Brexit οδηγούνται αβέβαιο μέλλον.

«Την τελευταία πενταετία 500 χιλιάδες βρετανοί εργαζόμενοι πέρασαν το κατώφλι της φτώχειας. Σήμερα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι. Πως έγινε αυτό; Η ανεργία είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά οι μισθοί που παίρνουν δεν φτάνουν για να ζήσουν» είπε.

Και τόνισε:

«Έχουν συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας. Τέσσερα εκατομμύρια παιδιά είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ήτοι πεντακόσιες χιλιάδες περισσότερα από το 2014. Ένα στα τρία παιδιά μεγαλώνει σήμερα υπό συνθήκες φτώχειας. Ένα στα τρία παιδιά στη Βρετανία, που είναι μία από τις επτά πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, πηγαίνει στο σχολείο, χωρίς να έχει φάει κολατσιό! Και πάνω από 14 εκ. Βρετανοί συνολικά, δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα της δημαγωγίας της; εθνικιστικής Δεξιάς, που τους έχει πείσει ότι {εάν βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, θα έχουμε καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία κλπ"».

Μαζεύουν κονσέρβες για να αντιμετωπίσουν το brexit


Και ο Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε ζοφερές καταστάσεις για την άλλοτε θαλασσοκράτειρα χώρα:

«Οι Βρετανοί σήμερα μαζεύουν κονσέρβες και γάλατα για την περίπτωση του Brexit. Εκεί κατάντησε η Ακροδεξιά τη χώρα, που έχει δικό της νόμισμα, δικά της πυρηνικά, μεγάλη Οικονομία. Εκεί την έφερε η δημαγωγία και δεν ξέρουμε ακόμη που θα σταματήσουν.

Αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη καλούνται σήμερα οι νέοι να ζήσουν σε συνθήκες χειρότερες, απ' ότι ζούσαν οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους.

Η ανεργία στην ΕΕ, στους μεγάλους είναι στο 7,3% ενώ στους νέους φθάνει στο 20% και μικρότερους μισθούς, όπως και στην Ελλάδα με το αίσχος του υποκατότατου μισθού που ίσχυε μέχρι πριν».

Γιατί η Ακροδεξιά είναι κακιά - ΝΔ και ΧΑ μαζί στις ψηφοφορίες


Και ο ευρωβουλευτής με την πλούσια δράση του στο Ευρωκοινοβούλιο, αναρωτήθηκε:

«Και τώρα τίθεται το ερώτημα γιατί η ακροδεξιά είναι κακιά».

Και εξήγησε:

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το 70% των αποφάσεων που αφορούν την χώρα τους έχουν αποφασιστεί στην ΕΕ. Και άρα εάν στις εκλογές βγει μπροστά η Ακροδεξιά, θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας.

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό. Πρόσφατα ψηφίσαμε για παράδειγμα το ωράριο οδηγών για οκτάωρο εργασία. Μαζί ΧΑ και ΝΔ καταψήφισαν το οκτάωρο, τις 48 ώρες εργασίας, τις 80 ώρες για συνεχόμενη εργασία δύο εβδομάδων. Ζητήσανε να δικαιούνται μία ώρα ανάπαυση, μετά από 4.30 ώρες εργασίας για να ξεκουράζονται και ναμ μην σκοτωθούν στους δρόμους και να μην μας σκοτώσουν κι εμάς. Το καταψήφισαν και αυτό.

Η ακροδεξιά ψήφισε ενάντια στην πρωτοβουλία για την εντατική εργασία, ενάντια στην πλατφόρμα πάταξης της αδήλωτης εργασίας, ενάντια στη Συμφωνία για το Κλίμα, ενάντια στα μέτρα προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ενάντια στις ανθρωπιστικές βίζες, καταψήφισαν την προστασία δικαιωμάτων γυναικών από την βία, ισχυρά μέτρα παρενόχλησης των γυναικών, το σχετικό ψήφισμα της ΕΕ, οικονομική στήριξη των οργανώσεων που μεριμνούν για τις γυναίκες, να θεωρείται η πορνεία σοβαρή μορφή βίας και εκμετάλλευσης, εδώ μαζί με την ΝΔ, όπως καταψήφισε δικαιώματα άλλα των γυναικών, πρόσβαση σε νόμιμες και ακίνδυνες αμβλώσεις, αποπειρώνται να επαναφέρουν την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Και εγώ ο ίδιος όταν είδα τι  καταψήφισαν κατάλαβα πως δεν είχα αντιληφθεί το εύρος του μισογυνισμού της Ακροδεξιάς και γι αυτό ετοιμάζω το επόμενο βιβλιαράκι με τίτλο "Γιατί μαμά είναι κακιά η Ακροδεξιά"».

Να σημειωθεί ότι στα τραπεζάκια της εκδήλωσης υπήρχαν τα βιβλιαράκια του Στ. Κούλογλου με τον τίτλο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η Ακροδεξιά».

Αναφέρθηκε όμως και στην κυβέρνηση Τραμπ που συνδέεται με την Ακροδεξιά , για τον οποίο Τραμπ, είπε πως «ο φτωχότερος υπουργός του είναι πολυεκατομμυριούχος με δύο δισεκατομμ. δολάρια περιουσία. Υπουργός του είναι ο Μπολσονάρο, ένα άλλος πολυεκατομμυριούχος που ήρθε στην Ευρώπη για να φτιάξει κίνημα Ακροδεξιάς, συναντήθηκε με την Μαρί Λεπέν και έχουν νοικιάσει κτίριο έξω από την Ρώμη που το προορίζουν για εργαστήριο Ακροδεξιάς Σκέψης.

Ποια είναι η απάντησή μας;  Είναι η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Ώστε με Πρασίνους και άλλους να φτιάξουμε ένα ισχυρό μπλοκ, που να αποτελέσει αντίβαρο στην άνοδο της Ακροδεξιάς. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις αιτίες.

Δηλαδή να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη. Να ανατρέψουμε την λιτότητα, να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια με συγκεκριμένες δράσεις, γιατί 25 εκατομμύρια κινδυνεύουν από την φτώχεια και θα φθάσουν τα 60 εκατομμ. μέχρι το 2050, να ανεβάσουμε το επίπεδο διαβίωσης, καταπολέμηση της διαφθοράς ισχυροποίηση των συνδικάτων, φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών που διαφεύγουν κλπ.

Ακόμη όταν μιλάμε για επιβολή ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ που ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι επειδή είναι σκληρό το μέτρο θα χρειασθεί κατασταλτικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων. Τα μέτρα Πινοσέτ δεν εφαρμόζονται με δημοκρατικό τρόπο. Ο Βορίδης εξήγγειλε ότι η ΝΔ θα πάρει μέτρα τέτοια ώστε η Αριστερά να μην σηκώσει κεφάλι.

Και βεβαίως αυτή η ανοχή στη δημαγωγία της Ακροδεξιάς με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί το έδαφος για βία, εναντίον βουλευτών και γενικά ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά.

Προφανώς ο αρχηγός της ΝΔ κατάλαβε που οδηγείται το πράμα και πρόσφατα μίλησε για να ξαναπιάσουμε το νήμα ενός υγιούς πατριωτισμού. Αλλά είναι πολύ άργα».

Αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη


Και ο Στ. Κούλογλου αναφέρθηκε σε σημεία της συμφωνίας:

«Αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη που μπορούσε να επιτύχει κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα και όλα τα λογικά επιχειρήματα είναι υπέρ. 140 χώρες την έλεγαν Μακεδονία, τώρα θα την λένε Βόρεια Μακεδονία. Αλλάξανε τα ονόματα και τα σύμβολα του αλυτρωτισμού. Πήραν απόφαση να αλλάξουν και τα βιβλία τους και να απαλείψουν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου.

Έχουμε ένα βασικό εξωτερικό πρόβλημα που είναι η Τουρκία. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό, την ώρα που στα βόρεια έχουμε αποσταθεροποιημένα τα Βαλκάνια; Δεν πρέπει να μας προβληματήσει ότι οι εχθροί της Ελλάδας,  Γκρουέσκι και άλλοι που έβαζαν τα αγάλματα, σήμερα καταφέρονται στη συμφωνία; Αυτοί λένε προδότη το Ζάεφ και οι δικοί μας προδότη τον Τσίπρα!

Δώσαμε λένε τη γλώσσα. Ποια γλώσσα, είχαμε εμείς μακεδονική γλώσσα και την δώσαμε; Η δική τους γλώσσα είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ με διάσκεψη από το 1977, που έγινε στην Αθήνα με κυβέρνηση Καραμανλή».

Η στάση του ΚΚΕ, ήτανε η πιο αισχρή και η χειρότερη όλων


Επέκρινε όμως με αρκετά σκληρή γλώσσα την στάση του ΚΚΕ απέναντι στο μακεδονικό ζήτημα, λέγοντας:

«Και η στάση του ΚΚΕ, μιας και μιλάμε για το ζήτημα, ήτανε η πιο αισχρή και η χειρότερη από την στάση όλων των άλλων κομμάτων. Τα άλλα κόμματα ακροδεξιοί, εθνικιστές κλπ, έπαιζαν με τον πατριωτισμό, πατριδοκάπηλοι είναι και να το καταλάβει κανείς, αλλά το ΚΚΕ να λέει ότι δώσαμε τη γλώσσα και την εθνότητα, που στα χρόνια της προσφυγιάς, ο "Ριζοσπάστης" έβγαινε και στα Σλαβομακεδόνικα, που όλοι οι κατάλογοι έλεγαν Έλληνες Σλαβομακεδόνες;

Που όταν έγινε ο Εμφύλιος, ο Ζαχαριάδης έκανε αυτήν την περίφημη 5η Ολομέλεια του 1949 και τους υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει αυτονομία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας και τότε λειτουργούσαν κάθε μέρα έκτακτα στρατοδικεία και σε έστελναν για εκτέλεση, χωρίς να σε ρωτήσουν καν, εάν αποκηρύσσεις το ΚΚΕ. Τους έλεγαν είσαι υπέρ της 5ης Ολομέλειας και έτσι εστάλησαν εκατοντάδες στο απόσπασμα, για να μην προδώσουν τη θέση του ΚΚΕ για τη Μακεδονία. Και βγαίνει το ΚΚΕ σήμερα και λέει ότι δώσαμε τη γλώσσα και την εθνικότητα στους Σλαβομακεδόνες;

Λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Είναι μία αίσθηση ότι μας έχουν πάρει τα πάντα και πιάνετε ο κόσμος από διάφορα σύμβολα, από διάφορους πολιτικούς και στέκεται πάνω σε αυτούς, νομίζοντας ότι έτσι κρατιέται από κάπου. Έτσι μπορούμε ψυχολογικά και κοινωνικά να εξηγήσουμε την στάση των ανθρώπων που αντιδρούν.

Και στην Ισπανία έχουν παρόμοια κατάσταση με αφορμή το Καταλανικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: