ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Πολύπλευρη στήριξη των Ατόμων Με Αναπηρία σήμερα

Α. Τσίπρας: «Αποκαθιστούμε τις αδικίες, εγγυόμαστε την ισονομία και την κοινωνική αλληλεγγύη»

Με την επισύναψη φωτογραφίας στη οποία αναγράφεται ότι «αποκαθιστούμε τις αδικίες, εγγυόμαστε την ισονομία και την κοινωνική αλληλεγγύη», τιμά την σημερινή ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και μιλά για σταθερή κυβερνητική προσήλωση της κυβέρνησης στην αρχή της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης ο Πρωθυπουργός.


Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τονίζει ότι η κυβέρνηση «εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής».

Στο μεταξύ την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του δημοσίου μέσω φορητών συσκευών, προαναγγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η κατοχύρωση της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην πρόσβαση στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και στην αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους από το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα», τονίζει στο μήνυμά της η υπουργός.

Όπως αναφέρει, το σχέδιο νόμου ενσωματώνει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία 'Ατόμων με 'Αναπηρία, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ και τη διασφάλιση της συμμετοχής τους ισότιμα στην κοινωνία.

Επίσης το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί τα τελευταία 3,5 χρόνια σειρά παρεμβάσεων, στηρίζοντας έμπρακτα τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. 

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ΑμεΑ, τη στήριξη της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας και συνολικά τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καταργήθηκε το «χαράτσι» των 46 ευρώ στα ΚΕΠΑ, και η κυβέρνηση υλοποιοεί τον ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας εξασφαλίζοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2019 όλα τα προνοιακά επιδόματα θα αποδίδονται από τον ΟΠΕΚΑ την ίδια μέρα, κάθε μήνα.


Ακόμη, υπεγράφη Υπουργική απόφαση από τον Νίκο Παππά και τον Λευτέρη Κρέτσο για την ενίσχυση των όρων πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στα τηλεοπτικά προγράμματα. Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν θα ελέγχεται από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ. 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, υπέγραψαν Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και της διαδικασίας πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο τηλεοπτικό προϊόν, καθώς και των υποχρεώσεων που προκύπτουν για τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε κατηγορίας (ελεύθερη, συνδρομητική, μη γραμμική τηλεόραση κ.ά.).

Η συγκεκριμένη απόφαση, σε εφαρμογή του νόμου 4488/2017, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την παροχή ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία.

Ιδιαίτερα δε για την ΕΡΤ που αποτελεί κρατικό φορέα, οι υποχρεώσεις που προκύπτουν έναντι των Ατόμων με Αναπηρία, είναι πολύ πιο αυστηρές και θέτουν όρια για την συστηματικά ημερήσια ενημέρωση-ψυχαγωγία με δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα.

Τέλος  η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων με αναπηρία με την πολιτική και τις δράσεις της 365 μέρες το χρόνο. Στην Περιφέρεια Αττικής, οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία δεν αφορούν μια ημέρα του χρόνου. Αποτελούν σταθερή έγνοια και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών της, 365 ημέρες το χρόνο. Είτε πρόκειται για διευκόλυνση της καθημερινότητας τους είτε για την πρόσβαση στα πολιτιστικά ή τα αθλητικά δρώμενα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: