ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε η παρθενική αεροπορική σύνδεση με τα Σκόπια

«Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας».


Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, μετά το τέλος τη συνάντησης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Σκοπίων.

Μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ συνόδευσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, απ' όπου αναχώρησε με την πρώτη πτήση για τα Σκόπια.

«Έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος", απ’ όπου ξεκινά η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα "αγκάθια" που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της εν λόγω χώρας», πρόσθεσε ο Γ. Κατρούγκαλος, καθώς ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ευχαρίστησε τον Γ.Κατρούγκαλο για το «θερμό καλωσόρισμα», χαρακτήρισε επιτυχή την επίσκεψή του στην Αθήνα και έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και σημείωσε ότι το πλέον αισιόδοξο σενάριο για την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας των συνταγματικών αλλαγών στην ΠΓΔΜ είναι έως το τέλος του έτους

Επιπλέον, επισήμανε πως ενημέρωσε τον κ. Κατρούγκαλο για την πρόοδο σε σχέση με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια έκρηξη «θετικών ευκαιριών» ως προς τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες θα γίνουν οι νέοι στρατηγικοί εταίροι στην περιοχή.

Αποτυπώνοντας το κλίμα αυτό, έστειλε το μήνυμα πως η ΠΓΔΜ βλέπει την Ελλάδα ως «καθοδηγητή» για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Μετά την ατζέντα της Θεσσαλονίκης το 2003, η Ελλάδα οδηγεί ξανά την περιοχή προς την ΕΕ, ως επικεφαλής πολιτικός διαμεσολαβητής με την ΕΕ, προσέθεσε και κατέστησε σαφές πως με την εταιρική στρατηγική σχέση, η Ελλάδα γίνεται ο πιο στενός σύμμαχος στη μετεξέλιξη της χώρας του σε ευρωπαϊκή.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για συμβολική ημέρα και τόνισε πως η επανέναρξη της αεροπορικής γραμμής συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την ένωση δύο στρατηγικών εταίρων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: