ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Απελάθηκε ο Τούρκος οδηγός εκσκαφέα απ' τον Έβρο

Με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη, δήλωσε 


Παραδόθηκε σήμερα στις τουρκικές αρχές, σε εκτέλεση του διοικητικού μέτρου της απέλασης, ο Τούρκος οδηγός εκσκαφέα, που είχε συλληφθεί στις Καστανιές του Έβρου για είσοδο στο ελληνικό έδαφος με το μηχάνημα που χειριζόταν.



Ο 38χρονος Τούρκος χειριστής μηχανήματος από την Αδριανούπολη, παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα που αφορούν στην διοικητική ποινή που του επεβλήθη, γι αυτό προχώρησε κανονικά η διαδικασία της απέλασής του.


Στις 15.30 ο οδηγός του εκσκαφέα οδηγήθηκε με τζιπ της Αστυνομίας στο φυλάκιο του τελωνείου στις Καστανιές, όπου παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.


Διευκρινίζεται ότι ο 38χρονος για το ποινικό κομμάτι της ποινής που του επέβαλε το δικαστήριο, (φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο), έχει ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί στο μέλλον.

Με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη

Ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη καθώς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες του πόρταλ dikaiologitika.gr, δήλωσε ανακουφισμένος που επέστρεψε στο σπίτι του και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά που κατάλαβε ότι επρόκειτο για ένα λάθος.

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο», είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον υποδέχθηκαν, μαζί με την οικογένειά του, μετά την απέλασή του από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί πάνω από 50 δημοσιογράφοι ανέμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων τον Τούρκο καθώς η υπόθεση είχε πάρει και στη γειτονική χώρα μεγάλες διαστάσεις.

«Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…», συμπλήρωσε.

Η οικογένειά του εμφανίστηκε ιδιαιτέρως συγκινημένη από την επανένωση, ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο.

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα την απέλαση

Πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η απέλαση του Τούρκου πολίτη. «Η Ελλάδα απέλασε τον χειριστή του εκσκαφέα», αναφέρει σε πρωτοσέλιδό του το CNN Turk, σημειώνοντας που είχε συλληφθεί από Έλληνες στρατιώτες καθώς φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και με σειρά φωτογραφιών από την υποδοχή του Τούρκου πολίτη.

Παράλληλα, σε δικό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα της Hurriyet γράφει: «Η Ελλάδα τον απέλασε» και αναφέρει πως ο Τούρκος έγινε δεκτός από μέλη της οικογένειάς του αλλά και αξιωματούχους. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του στην κάμερα.

«Ο Τούρκος πολίτης που είχε συλληφθεί στα σύνορα με την Ελλάδα απελάθηκε», αναφέρει η Haber Turk. Και σε αυτό το δημοσίευμα γίνεται μία αναδρομή στο χρονικό της σύλληψης και της καταδίκης του Τούρκου, ο οποίος δήλωσε – για ακόμη μία φορά – πως πέρασε κατά λάθος τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: