ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

20χρονος θύμα της αντιπαράθεσης για την ιταλική όχθη

Νεκρός 20χρονος κατά τα χτεσινά επεισόδια, στο λιμάνι της Πάτρας, μετά από συμπλοκή μεταναστών που προσπαθούν να πηδήσουν το φράχτη, με σκοπό την διαπεραίωσή τους στην Ιταλία.  Κι ως τόσο, βάση εξόρμησής τους είναι  το εγκαταλελειμμένο ξυλεργοστάσιο της ΑΒΕΞ και το κτίριο της πρώην χαρτοποιΐας Λαδόπουλου.
 
Όπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ μία ομάδα περίπου 70 έως 100 αλλοδαπών Αφγανών, έφυγε από τον χώρο της ΑΒΕΞ με κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις «Λαδόπουλου», όπου εκείνη τη στιγμή διανυκτέρευαν περίπου ακόμη 20 ομοεθνείς τους.

Νωρίτερα το απόγευμα στην Ακτή Δυμαίων στις 4.30 της Παρασκευής είχε ξεκινήσει η αντιπαράθεση, στην προσπάθειά τους, για το πέρασμα στα πλοία της σωτηρίας τους!

Οι δύο ομάδες ήσαν μαζί στα κάγκελα του λιμανιού, κι από κει ξεκίνησαν όλα. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Πέτρες έπεφταν εκτοξεύονταν και από τις δύο πλευρές, από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλη ενώ τα αυτοκίνητα διέρχονταν. 

Η είσοδος των μεταναστών στον λιμενικό χώρο εξ ιδίων μέσων, είναι η προϋπόθεση που θέτουν οι δουλέμποροι για να συνεχίσουν οι ίδιοι την διαδικασία απόκρυψης των δύσμοιρων, προκειμένου να τους περάσουν στα ιταλικά λιμάνια. Το σε πόσους τάζουν κάθε φορά το πέρασμα  στο λιμάνι της... σωτηρίας, είναι ζητούμενο. Το σίγουρο είναι ότι το δέλεαρ της λαθρεπιβίβασης κάποιες φορές καταντά αιματηρό, που ενίοτε φθάνει μέχρι και τον θάνατο. 

Χάρη στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, τα επεισόδια σταμάτησαν. Αν δεν έκαναν παρέμβαση οι δικυκλιστές της Αστυνομίας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, θα είχαμε γενίκευση. Κι ωστόσο εντοπίστηκε αιμόφυρτος 20χρονος Αφγανός. Η Αστυνομία επελήφθη του γεγονότος, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: