ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Διέκοψε το μνημόσυνο… γιατί το «ντουμάνι»

Kυριακή πρωί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου, στην Πάτρα. Ο Ναός είναι γεμάτος και επικρατεί η συνήθης κατάνυξη συνεπικουρούμενη και από το πένθος συγγενών και φίλων που έχουν προστρέξει για το μνημόσυνο  του δικού τους ανθρώπου.  Όλα βαίνουν ομαλά με βάση το σύνηθες εκκλησιαστικό τυπικό, όταν ξαφνικά ο ιερέας διακόπτει το μνημόσυνο και αρχίζει από άμβωνος τις εντολές στους επιτρόπους οργισμένος με κάτι που ουδείς εκ των παρισταμένων είχε αντιληφθεί.


«Κλείστε τις πόρτες» λέει με αυστηρό ύφος αφήνοντας άπαντες αναύδους, να κοιτάζουν δεξιά και αριστερά προκειμένου να εντοπίσουν την πέτρα του σκανδάλου που έγινε αιτία του πρόδηλου εκνευρισμού του και της διακοπής του μνημοσύνου.

«Καπνίζουν, δεν το βλέπετε ότι καπνίζουν και μπαίνει μέσα όλος ο καπνός;» λέει εξοργισμένος από άμβωνος και οι επίτροποι τρέχουν πανικόβλητοι να κλείσουν την πόρτα ενώ στον ναό αρχίζει να επικρατεί το λογικό σούσουρο, προς ανεύρεση των υπόπτων  που έχουν  προκαλέσει την μήνιν του ιερέα και τα κεφάλια τραβιούνται όπως αυτό της χήνας να μπορέσουν να δουν πάνω από τα άλλα, τους ενόχους.

Τελικώς, ως αποδεικνύεται από τον επιτόπιο έλεγχο επιτρόπων και πιστών, το αμάρτημα του καπνίσματος αφορά  κάποιον εκ των παρισταμένων συγγενών που έχει βγει εκτός του ναού για να κάνει ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς να έχει υπολογίσει ότι θα βρεθεί από δεινός καπνιστής… πρωταγωνιστής, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο αφήνει ένα μικρό σύννεφο καπνού, το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από το έμπειρο μάτι του ιερέα, έστω και αν αυτό βρισκόταν πολλά μέτρα μακριά από το πεδίο βολής του.

Οι πόρτες κλείνουν και η λειτουργία συνεχίζεται μέχρι που φτάνει στο τέλος της και τότε αρχίζει το κήρυγμα διανθισμένο από ρητορία περί θεμελιώδους διαφοράς ανθρώπου και ζώων.
«Οι άνθρωποι διαφέρουν από τα ζώα, επειδή έχουν την αίσθηση της διακρίσεως, έχουν δηλαδή συναίσθηση του χώρου στον οποίο βρίσκονται» λέει με άγριο ύφος ο ιερέας και συνεχίζει:  «Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει κάποιος από την εκκλησία για να κάνει τσιγάρο την ώρα της λειτουργίας. Ακόμη και εμείς οι Χριστιανοί, αν βρεθούμε σε ένα μουσουλμανικό τέμενος δεν θα σεβαστούμε το χώρο;»

Το πλέον εντυπωσιακό δεν ήταν τα λεγόμενα του ιερέα, όσο το στομφώδες ύφος του. Ύφος που όπως λένε οι πληροφορίες μας, έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης εντός και εκτός ναού.
Το συμπέρασμα; Μην τολμήσετε να στηθείτε με τσιγάρο και δη ηλεκτρονικό έξω από την πόρτα του.

Γ. Κοντογεωργοπούλου
Πηγή:  Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: