ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Παλιές δόξες των δρόμων στην πίτα του ΦΑΕΘΩΝΑ


Η ελαιογραφία «Αφρικάνα με το Καγκουρό» προσφορά στη Λέσχη ΦΑΕΘΩΝ της ζωγράφου και ποιήτριας Μαρίας Κολοβού δεξιά, παραδίδεται από την δημιουργό της στην τυχερή της βραδιάς, την εφοριακό Κική Λάζαρη, αριστερά.


Εθελοντές για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019 δεσμεύτηκε  να προσφέρει ο επικεφαλής της Λέσχης!


Αριστερά ο Παν. Θεοδωρακόπουλος με τον Κ. Αποστολόπουλο.

Παλιές δόξες των λαϊκών δρόμων της Πάτρας, έδωσαν παρών, στο προσκλητήριο της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ, στις 25-1-2018, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τοπυ. Ήταν μία γιορτή δρομέων και περιπατητών, διαφορετική από τις άλλες, που έλαβε χώρα στην πιτσαρία Arosa, επί της οδού Τριών Ναυάρχων.
Αποφεύγοντας τις τυπικότητες και την εκφώνηση δεκάρικων λόγων , προκρίθηκε η ζεστή επαφή και ο ανθρώπινος λόγος  μεταξύ των συμμετεχόντων, που περιστράφηκαν στα αθλητικά δρώμενα και  συνδυάστηκε με αναφορές και ερωτήματα στο μεγάλο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.
Με αφορμή δε, την συζήτηση και την συμμετοχή στην εκδήλωση του Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής  των Αγώνων, Ηλία Γρηγόρη, άνοιξε το κεφάλαιο της εύρεσης από τώρα, εθελοντών για την στήριξη του εγχειρήματος και την εμπλοκή σε αυτό την πατραϊκής κοινωνίας. Και εκεί αναπάντεχα, ο επικεφαλής τη Λέσχης ΦΑΕΦΩΝ  Κίμωνας Αποστολόπουλος δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει η Λέσχη αυτή την υποχρέωση.
Δεξιά ο Γραμμ. της ΟΕ Μεσογειακών Ηλίας Γρηγόρης.
Από μέρους του Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την αθλητική λαϊκή εκδήλωση του ΑΝΤΥΠΑ δρόμου και παρότρυνση για την επανάληψή του, μετά την επιτυχία που είχε σημειώσει πέρυσι.
Ανάμεσα στους παλαίμαχους των δρόμων βρέθηκε ο δημοσιογράφος Παν. Θεοδωρακόπουλος, που επί 2 δεκαετίες και πλέον διατηρεί το ρεκόρ του δρόμου της Ι.Πόλεως Μεσολογγίου, παλιός αθλητής χιλιοπεντακοσιάρης.
Εκεί ο Παν. Μπούμης με άπειρες συμμετοχές σε μαραθωνιούς διαδρομές, την τελευταία των οποίων στην Αθήνα έτρεξε με πολιτικά παπούτσια καθώς ασυνείδητος του είχε κλέψει τα αθλητικά του.
Παρών και ο Παν. Μεντζελόπουλος, ο γνωστός καπετάνιος με αμέτρητες συμμετοχές σε δρόμους μακρινών αποστάσεων, εκεί και Σπύρος Δημόπουλος, που παρά τα 83 του χρόνια  συνεχίζει να αθλείται στους δρόμους, όπως οι περισσότεροι που συμμετείχαν.
Δεν θα μπορούσε να λείψει  ο βετεράνος προπονητής του υγρού στίβου, Γιώργος Κακουλίδης, όπως και η δρομέας υπεραποστάσεων Αριστέα Νικολοπούλου, πρώην πρόεδρος του ΣΔΥΠ και ο βετεράνος δρομέας Νίκος Κατσαΐτης.
Εκείνος όμως που έδωσε ρεσιτάλ παρουσίας ήταν το "πειραχτήρι" της Λέσχης, ο γνωστός "Σούπερ Πούμα" των εξήμισι δεκαετιών ο Παν. Τζουραμάνης.
Γι αυτό ίσως δεν ήταν τυχαία η παρατήρηση φίλου της Λέσχης, ότι «εάν μετρούσαμε τα χιλιόμετρα που έχετε κάνει στη ζωή σας, όλοι εσείς οι δρομείς, έφταναν για να κάνουμε το γύρο της Υδρογείου»! 
Το φλουρί αντιπροσώπευε έναν πίνακα ελαιογραφίας, με τίτλο «η Αφρικάνα με το καγκουρό», έργο της ζωγράφου και βραβευμένης ποιήτριας, με ηχηρό παρών στις εκδόσεις, Μαρίας Κολοβού. Τυχερός του καλλιτεχνικού έργου  ήταν η εφοριακός Κική Λάζαρη.
Γενικά ήταν μία ζεστή βραδιά για τα μέλη του ΦΑΕΘΩΝΑ, που από τους διοργανωτές χαρακτηρίστηκε «αναγκαίο οξυγόνο για την συνέχισή του». 

 



 







Δεν υπάρχουν σχόλια: