ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ποδηλατοδρόμιο γιόκ - Απουσίαζαν οι Πελετιδικοί



«Δεν τίθεται ζήτημα για τρικλοποδιά» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» Ανδρέας Φίλιας, αναφερόμενος στην μελέτη, που έφερε η δημοτική αρχή πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο, για έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης για τον ποδηλατοδρόμο 5 χλμ κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, από Κανελλοπούλου έως Παπαφλέσσα.
 
Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στην νέα χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, όμως η έγκριση της μελέτης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων λόγω απουσίας των μελών της πλειοψηφίας, αλλά και εξαιτίας της αντιπολίτευσης, η οποία ψήφισε «κατά» ή «λευκό».
Ο κ. Φίλιας αιτιολόγησε την κίνηση της παράταξής του και για ποιο λόγο δεν είναι σωστή η κυκλοφοριακή μελέτη για τον ποδηλατοδρόμο των 5 χλμ, υπογραμμίζοντας ότι «το σημείο αυτό, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το τρένο, άρα ότι φτιάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστραφεί, γιατί εκεί θα περάσει το τρένο. Ενόψει της αντιδρόμησης της Κανακάρη και των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η Όθωνος Αμαλίας θα παίξει σημαντικό ρόλο στο κυκλοφοριακό, μην πας να το στενέψεις ούτως ή άλλως εσύ γιατί υπάρχει ζήτημα. Τέλος, δεν είναι δυνατόν εσύ (η δημοτική αρχή)., που δίνεις αγώνα για την οριστική παραχώρηση του λιμανιού και έχεις την άδεια να περάσεις μέσα από το λιμάνι τον ποδηλατόδρομό σου, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα ότι και αυτό το κομμάτι του λιμανιού είναι δικό σου. Εάν εσείς αυτό το βλέπεται τρικλοποδιά, εγώ το λέω λογική και προσφορά στην πόλη».
 
Ο επικεφαλής τη παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» ανέφερε ότι «η δημοτική αρχή κλείνει 3 χρόνια. Ότι ποδηλατοδρόμους παρέλαβε, αυτούς έχει ακόμα. Τώρα σχεδιάζει να φτιάξει τους επόμενους και με λάθος τρόπο».
 
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή φαίνεται να μην είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει και θα ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο την συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη χωρίς αλλαγές, ευελπιστώντας ότι αυτή την φορά όλοι οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα είναι παρόντες για να ψηφίσουν «υπέρ».
 
Όσον αφορά τα κοινόχρηστα ποδήλατα, 70 στον αριθμό, τα οποία είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλης σε 13 σημεία, στο πλαίσιο  υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GIFT 2.0, πλέον κάποια από αυτά έχουν καταστραφεί ή κλαπεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα σταντ έχουν υποστεί φθορές. «Το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε θέση πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς είναι έργο της ΑΔΕΠ και της δικής μας παράταξης. Ήρθαν τα ποδήλατα, εγκαταστάθηκαν, από εκεί και πέρα αφέθηκαν στην τύχη τους. Δεν ξέρουμε που είναι και κυρίως δεν τα χρησιμοποιεί ο κόσμος. Για να τα χρησιμοποιήσει όμως θα πρέπει πρωτίστως να τα βρει, αλλά να έχει και που να πάει» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: