ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ν. Παππάς: Είναι ή όχι η ΝΔ με τους συνταξιούχους;


Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε τις μεταρρυθμίσεις μας. Υπέγραψε όμως απολύσεις 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, για το 2015 και το 2016, υπενθύμισε χθες ο Ν. Παππάς από την Πάτρα.


Σφοδρό κατηγορητήριο για τον αρχηγό της, που ως υπουργός είχε 51 σύμβουλους στο γραφείο του, ενώ απέλυε 15 χιλ. δημοσίους υπαλλήλους για να ικανοποιήσει τον Σόιμπλε


Για άλλη μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, από την Πάτρα, κάλεσε χθες Πέμπτη 28-12-2016, τον Κυρ. Μητσοτάκη  και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το ζήτημα της παροχής 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και του παγώματος του ΦΠΑ για τα νησιά Νοτίου Αιγαίου.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ ή κατά των χαμηλοσυνταξιούχων, που έλαβαν στις 22 του Δεκέμβρη την 13η σύνταξη;  Είναι ή όχι κατά της αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που επέβαλλε η κυβέρνηση, ρώτησε.
Και αμέσως έδωσε την εξήγηση γι αυτή την αμφίσημη στάση της ΝΔ:
Προσέξτε, είπε, την θέση της ΝΔ, που είναι άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ. Τον Ιούλιο του 2015, η κυβέρνηση με την συμφωνία με τους εταίρους κατάφερε να άρει βάρη 20 δισ. μέχρι το 2018, από τους ώμους των Ελλήνων πολιτών.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε τις μεταρρυθμίσεις μας. Υπέγραψε όμως απολύσεις 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, για το 2015 και το 2016. Κι αυτό όταν ο ίδιος ως υπουργός είχε 51 άτομα στο γραφείο του, λες και ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν!
Κι επειδή εμείς δεν κάναμε απολύσεις, το ερώτημα είναι τι λέει σήμερα η ΝΔ; Χρειάζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Είναι τώρα παραγωγικό το Δημόσιο; Ή μήπως καλύπτεται ο κ. Μητσοτάκης πίσω από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και συνεχώς ζητά  εκλογές για να έχει σε έγερση τα στελέχη της που αμφισβητούν την ηγεσία του στην ΝΔ;
Διότι στον ΦΠΑ για τα νησιά και στην 13η  σύνταξη, η μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη γίνεται με... διαστημική ταχύτητα... Άλλα λέει το πρωί, άλλα λέει το βράδυ. Μας κατηγορεί ότι είμαστε ανεύθυνη κυβέρνηση, που δώσαμε την 13η σύνταξη και το βράδυ ότι παραδοθήκαμε στους δανειστές! Δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης κάνει προσευχή για να πέσει η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. 
Και ξεκαθάρισε: Εκλογές θα γίνουν το 2019, όπως ορίζει ο νόμος.  Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια  περί δημοψηφίσματος και εκλογών που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως: «Τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».

Για την Οικονομία και το ΔΝΤ
Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση και τον ρόλο του ΔΝΤ, τάχθηκε καθαρά κατά του δευτέρου, αλλά υπερασπίστηκε την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση το 2015, μέρος της οποίας είναι και το ΔΝΤ.
Δεν θα μιλήσουμε είπε για σαξ στόρι και άλλες βλακείες, υπενθυμίζοντας την ΝΔ επί Σαμαρά, αλλά είναι γεγονός ότι η οικονομία μας σταθεροποιείται και ανακάμπτει.
Το ΔΝΤ βρίσκεται στο Πρόγραμμα γιατί το ζήτησαν άλλοι. Για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία η κυβέρνηση το αποδέχθηκε και τηρεί τα συμφωνηθέντα. Το ΔΝΤ είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τη Συμφωνία και να μην ζητά ότι θέλει, τόνισε, επειδή κύκλοι της Δεξιάς στη Γερμανία ζητούν το ΔΝΤ να μπει στην ολοκλήρωση της Συμφωνίας, για να ζητάει συνεχώς!
Και εξήγησε ότι θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως η ΕΕ μπορεί και μόνη της να λύσει αυτά τα ζητήματα, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ!
Εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές, με βολές προς τη Γερμανία, και τον υπ.Οικονομίας της Β. Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, νωρίτερα το πρωί.
Κι αφού υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποκλεισμένη όπως πέρυσι, καθώς τώρα έχει συγκροτήσει συμμαχίες με τα ευρωπαϊκά κόμματα, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους κλπ, που μας στηρίζουν, είπε ότι σημαντικό διπλωματικό βήμα ήταν η Διάσκεψη των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, κάτι που δεν πίστευε κανείς πριν ένα χρόνο, κατέληξε ότι πριν λίγες ημέρες η Κομισιόν ήταν που είπε για το ΔΝΤ πως τα στοιχεία που υπολόγιζε ήταν εντελώς λάθος. Κι ότι δεν μπορεί να ξεχνούμε πως η αναδιάρθρωση του χρέους, που ζητά σήμερα το ΔΝΤ, ξεκίνησε ως αίτημα πολύ πριν μπει αυτό στη Συμφωνία του 2015.
Και κατέληξε: Αυτό πρέπει να αποφασίσει εάν θα μείνει ή εάν θα αποχωρήσει.
Ακόμη ο υπουργός Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην πλειάδα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως αυτά για την ανθρωπιστική κρίση, τις εκατό δόσεις, την γενικά ιατροφαρμακευτική [περίθαλψη και ασφάλιση ανασφάλιστων, τις ΣΣΕ, τις προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία, για τις οποίες μάλιστα ερώτησε την ΝΔ τι να κάνει η κυβέρνηση;
Να ρωτήσουμε το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας; είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε ακόμη για το αφορολόγητο των Αγροτών, που τους κατατάσσει ο νέος νόμος στην εμπορική δραστηριότητα, και θα πληρώνουν λιγότερους φόρους, για την ενιαία σύνταξη, που είναι ανώτερη από το επίδομα του ΟΓΑ, που λάμβαναν πριν.
Αλλά και για την δυνατότητα της Πάτρας να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα των Τεχνολογιών λόγω των Πανεπιστημίων της και του Πάρκου της.

Για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πάρκο
Νωρίτερα το πρωί μιλώντας στην αίθουσα τη ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πάρκο και στην έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου όπου όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη του τομέα των νέων τεχνολογιών, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της νέας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός, τόνισε η Πάτρα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 και με το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να αναπτυχθεί ο τομέα των νέων τεχνολογιών.
Μάλιστα, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι επιθυμία του είναι να μεταφερθεί το μοντέλο του Επιστημονικού Πάρκου και σε άλλες γωνιές της χώρας, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επιλυθεί και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φορέας.
Κατά την επίσκεψή του στον επιστημονικό φορέα, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, είπε «ότι προσβλέπουμε στην αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία και πρέπει από κοινού, μέσα στους επόμενους μήνες, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο αναξιοποίητος πόρος για διάθεση των νέων να σπουδάσουν και η δυνατότητα η δική σας να προσφέρετε σπουδές, μέσω των νέων τεχνολογιών, να βρεθούν σε μία ώσμωση, προκειμένου να έχουμε πάρα πολλά αποτελέσματα και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για την εθνική μας οικονομία».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και νομίζω ότι επίκειται μία μεγάλη συνεργασία με το υπουργείο σε μία κατεύθυνση που είναι κοινό όραμα και των δύο».

Σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας-Στερεάς
Αποκάλυψε όμως και σκέψεις της κυβέρνησης για μετάθεση σχεδίων των προηγουμένων κυβερνήσεων, σχετικά με την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από την οποία με ευθύνη τους αφαιρέθηκε η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής. Προωθούμε την σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με την Στερεά είπε, αλλά αυτό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση του οδικού  άξονα της Ιονίας Οδού, αφού αυτή θα αλλάξει τα δεδομένα για την Πάτρα, καθώς ολοκληρωμένο δίκτυο μεταφορών θα φέρει την πόλη σε προνομιακή θέση και θα καταστήσει την σιδηροδρομική σύνδεση απαραίτητη.
Στις προτεραιότητες δε, της περιοχής ενέταξε το λιμάνι της Πάτρας, το ακατάσχετο των λογαριασμών, το πάγωμα των χρεών και φυσικά τη β΄ αξιολόγηση, ενώ αναφέρθηκε σε απαιτούμενη ενότητα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: