ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Στην ιταλική GD Infrastrutture η κατασκευή της γραμμής Ρίο-Ψαθόπυργος

Φωτογραφία αρχείου.

 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει μπει ο εργολάβος και στη γραμμή Πάτρας- Κάτω Αχαΐας
 
Εξελίξεις είχαμε στη μοναδική εν ενεργεία δημοπράτηση της σιδηροδρομικής εργολαβίας στο τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο στην Αχαΐα. Το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε να εφαρμόσει την απόφαση από το ελεγκτικό συνέδριο και ανέθεσε το έργο στην Ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture.   Όπως είπε ο κ. Βούρδας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»: 
 
«Την Τετάρτη στο ΔΣ, με βάση την απόφαση που είχαμε από το ελεγκτικό συνέδριο, προχωρήσαμε σε αυτή τη διαδικασία, αφού υπάρχει αντίστοιχη δικαστική απόφαση. Προχωρήσαμε στην ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου και συνεχίζεται η διαδικασία. Όπως ξέρετε, με βάση το νόμο, οι διαδικασίες αυτές έχουν ένα δεκαήμερο πιθανών ενστάσεων. 

Η ικανοποίηση για εμάς δεν έχει να κάνει με τους αναδόχους, έχει να κάνει με  το γεγονός ότι θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους των χρονοδιαγραμμάτων, ούτως ώστε ούτε χρήματα να χάσουμε από την ευρωπαϊκή ένωση, ούτε να καθυστερήσουμε το έργο. 

Εμείς θα κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστούν αυτά τα δύο: και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και η μη απώλεια χρημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε». 

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξουν ενστάσεις, μέσα στο Νοέμβριο όπως ισχυρίστηκε ο κ. Βούρδας, θα έχουμε οριστικό αποτέλεσμα. «Ο στόχος μας είναι να αρχίσουμε στις αρχές του ’17 την εκτέλεση του έργου, προκειμένου μέσα στο διάστημα των 30 μηνών που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο. Παράλληλα βέβαια, η ΕΡΓΟΣΕ θα έχει προκηρύξει και τις υπολειπόμενες εργασίες προκειμένου να ξεκινήσουν από το τμήμα Ροδοδάφνη και μέχρι τον Ψαθόπυργο». 

Για τη σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας - Κ. Αχαΐας, ο κ. Βούρδας είπε, «ο ΟΣΕ υπέγραψε τη σύμβαση, οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει μπει ο εργολάβος προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες της ανάπλασης των σταθμών. Το χρονοδιάγραμμα θα είναι πιο σύντομο απ’ ότι προβλέπει η σύμβαση».  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: