ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

«Σήμερα, η απλή αναλογική γίνεται νόμος του κράτους»


Εκτός απροόπτου αναμένεται να ψηφιστεί με 163 ψήφους η πρόταση για απλή αναλογική. Σε αυτό το σύνολο που υπερβαίνει κατά 10 ψήφους την κυβερνητική δύναμη που συγκροτεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ, θα προστεθούν οι 9 ψήφοι της Ένωσης Κεντρώων του Β. Λεβέντη και η 1 ψήφος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του Ν. Νικολόπουλου.


Στο μεταξύ μιλώντας στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων, ειδικά του δημοκρατικού τόξου, αφαιρουμένη της ναζιστικής ομάδας που αποχωρεί, ετάχθησαν κατά του Νομοσχεδίου με παρεμφερείς αιτιολογίες που όμως κατατείνουν σε μία ιδιότυπη συμμαχία τους, αν και διαφέρουν στην πολιτική καταγωγή.

«Η βιώσιμη έξοδος από την κρίση δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter ενόψει της ομιλίας του στη Βουλή.

Και σημειώνει: «Σήμερα, η απλή αναλογική γίνεται νόμος του κράτους».

ΝΔ: Κυριάκος Μητσοτάκης

Για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, σχέδιο ακυβερνησίας και πολιτικό αμοραλισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο. «Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, η ΝΔ ήταν υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, θέλουμε ένα σύστημα που να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα. Πότε η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να ικανοποιήσουν κομματικά οφέλη» σημείωσε.

Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης

«Το σχέδιό σας δεν γκρεμίστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Γκρεμίστηκε από τη δική μας σταθερή στάση. Ακόμα κι αν δεν είχε εγκαταλείψει το στρατόπεδο του «ναι» η Χρυσή Αυγή, το αποτέλεσμα θα ήταν 197 ΝΑΙ-103 ΟΧΙ. Ηττηθήκατε». Με αυτή τη φράση, με την οποία έκλεισε την ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε, πριν από λίγο στη Βουλή, την άρνηση του κόμματός του να ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

ΚΚΕ: Δημ. Κουτσούμπας 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά και έκανε λόγο για «αντιλαϊκές ανατροπές» και «παραπέρα ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων».

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει τις διατάξεις για κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17, αλλά και  θα καταψηφίσει την διάταξη για την διατήρηση του ορίου του 3% για είσοδο στη Βουλή.

ΑΝΕΛΛ: Πάνος Καμμένος

Η απλή αναλογική είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει στο πολίτη το δικαίωμα να επιλέξει το κόμμα και τον βουλευτή που θα τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε πως σήμερα, πρέπει όλοι να ψηφίσουν την απλή αναλογική , την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17, και μετά, όπως είπε, μπορεί να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της ψήφου των ομογενών - ενώ σημείωσε πως πρόταση των ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

ΠΑΣΟΚ: Φώφη Γεννηματά
 
«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Αρνούνται πεισματικά τον διάλογο. Δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο. Κόντρα στην θέληση των πολιτών για εθνική συνεννόηση, επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος! Όσοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τσόντα, να φροντίσουν έγκαιρα να χωρέσουν και στα ψηφοδέλτια τους!»

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός επικαλούμενος την απλή αναλογική ναρκοθετεί την διακυβέρνηση της χώρας ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την εμμονή στο bonus των 50 εδρών αρνείται την αναλογικότητα και την ισοδυναμία της ψήφου των πολιτών.


Ένωση Κεντρώων: Βασ. Λεβέντης

Επίθεση στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, για την άρνηση τους να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον εκλογικό νόμο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδύναμες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι αθετεί δεσμεύσεις του ίδιου του κόμματος της.

«Δεν θα έχουμε ακυβερνησία με την απλή αναλογική. Και θα μείνει ιστορικό στίγμα και για το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι αν δεν την ψηφίσει. Και λέω στηΝ κ. Γεννηματά. Τη νύκτα των εκλογών, πως θα απολογηθεί όταν δει τον γύρο θριάμβου του κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε: «Κάθε ένας έχει τις ευθύνες του στην αίθουσα. Να μην ξεχάσει η κ. Γεννηματά ότι τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται οι θεμελιακές θέσεις για την Δημοκρατία».

Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα: Ν. Νικολόπουλος

Η απλή αναλογική είναι ώριμο αίτημα των καιρών, φέρνει τον άνεμο των συνεργασιών και φτιάχνει μια νέα νοοτροπία, ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: