ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Από Τσίπρα και άνω συζητά για θέματα της πόλης !


17-1-12, Ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς ρίχνει τα κάγκελα του Λιμανιού στην Γούναρη και καταλήγει στο κρατητήριο του Λιμενικού. Αυτό δεν θα το δείτε στην περίπτωση Πελετίδη. Το ζητούμενό του είναι να βγει από το αδιέξοδο που τον οδήγησαν οι... σεχταρισμοί!

Πελαγοδρομεί υπό
την πίεση ΣΥΡΙΖΑ
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ «ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»!


Νέα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς όπως φαίνεται δεν τον ικανοποιεί η απάντηση και ενδεχόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως ο Δήμαρχος δεν καταδέχεται να μιλήσει μαζί τους, όπως δεν  καταδέχτηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ -όχι τον κ. Πλατυκώστα, της προηγούμενης κυβέρνησης- αλλά τον Νίκο Κοντοέ, της παρούσας.
Προφανώς οι συζητήσεις του Δημάρχου Πατρέων, για θέματα της πόλης, γίνονται από επίπεδο πρωθυπουργού και άνω!
Και σαν να μην υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί, λες και του αρνήθηκαν συνάντηση, ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να συζητήσουν για «το θαλάσσιο μέτωπο και την οριστική του παραχώρηση στην πόλη»!
Στο πλαίσιο αυτό του ζητά να ορίσει μια μεταξύ τους συνάντηση, ώστε να συζητήσουν «όλες  τις αναγκαίες  και  συγκεκριμένες ενέργειες που  θα πρέπει να ληφθούν για να γίνουν επιτέλους πράξη οι διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού και οι ανάγκες της πόλης μας», λες και ενημερώθηκε ότι τα... έχουν χαλάσει μαζί του οι προαναφερόμενοι δύο θεσμικοί παράγοντες, όπως τα μικρά παιδιά!

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:
«Κε Πρωθυπουργέ,
Στις 25/5/2016 σας είχαμε αποστείλει, ως Δημοτική Αρχή, την υπ’αριθμ. πρωτ. 2123/59322 επιστολή που αφορούσε το ζήτημα της άμεσης και οριστικής παραχώρησης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού της πόλης μας και στη βάση των προεκλογικών Σας δεσμεύσεων. Σας είχαμε επισυνάψει και σχετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, την υπ’αριθμ. 450/2-9-2015. Είχαμε επίσης επισημάνει σε Εσάς, εμπόδια  και προσκόμματα  που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε από στελέχη της  Περιφερικής  Διοίκησης και κρατικούς  φορείς, όπως ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.,  στην προσπάθεια μας  ως  δήμος να διασφαλίσουμε   την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την αξιοποίηση  της  περιοχής   υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.
Η απάντηση της κυβέρνησής Σας δόθηκε μέσω δελτίου τύπου, που απέστειλε στις 28/6/2016 στο Δήμο Πατρέων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος  Φλαμπουράρης, όπου περιγράφεται ο οδικός χάρτης ενεργειών με βάση τον οποίο, θα υλοποιηθούν ένα μέρος των διεκδικήσεων του Δήμου μας και των  δεσμεύσεών σας.
Θεωρούμε, ότι διαμορφώνονται νέα  δεδομένα, που  κινούνται   σε μια καταρχήν  θετική κατεύθυνση, και θα ήταν χρήσιμο να ορίσετε μια μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε όλες  τις αναγκαίες  και  συγκεκριμένες ενέργειες που  θα πρέπει να ληφθούν για να γίνουν επιτέλους πράξη οι διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού και οι ανάγκες της πόλης μας».

Προσπάθεια αποφυγής του αδιεξόδου
Η παραπάνω κίνηση του Δημάρχου Κ. Πελετίδη, κρίνεται από πολιτικούς παράγοντες της κυβερνητικής πλευράς, ως προσπάθεια να επιτύχει την απεμπλοκή από το αδιέξοδο πρόταγμα του «ή όλα ή τίποτα» που τον έχει οδηγήσει η  πίεση της «Πρωτοβουλίας των 5» και η άρνηση των παρατάξεων να ταυτιστούν μαζί του και να κατέλθουν από κοινού σε μία κινητοποίηση, που εν μέσω καλοκαιριού κινδυνεύει να καταστεί  άγονη και να καταγράψει αποτυχία, την οποία θα κληθούν να χρεωθούν όλοι οι συμμετέχοντες.
Η αποκάλυψη ότι στην συνάντηση των παρατάξεων υπήρξε ομοφωνία στο ζήτημα της κινητοποίησης υπό την προϋπόθεση ότι εάν η κυβέρνηση τείνει «ευήκοον ους» θα ανασταλεί η κινητοποίηση, προκειμένου να συζητηθούν μαζί της οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα παραχώρησης, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Πατρέων.
Και τούτο διότι η προ αρκετών ημερών αιχμή του επικεφαλής της ΡΑΠ Κώστα Σπαρτινού, στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πρόκειται να δοθεί λύση στο θέμα, είναι που επιπόλαια ώθησε τον Δήμαρχο να καρπωθεί την όποια λύση προκαταλαμβάνοντας τις εξελίξεις δια του βολονταρισμού, κάτι που με την σειρά του υποδαύλισε φιλοδοξίες απόσπασης της νίκης από τα χέρια Πελετίδη εκ μέρους των «5».
Έτσι αυτός ο διαγκωνισμός μεταξύ τους, που ξέσπασε απροσδόκητα  τους έχει φέρει μέχρι του σημείου, που είναι δύσκολα να κάνουν πίσω, αλλά και κέρδη  δεν προοιωνίζονται.
Σε αυτά συνέτειναν οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά του Υπουργού Επικρατείας και επιβεβαίωσαν την σύσκεψη των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ μετά του Αλ. Φλαμπουράρη, το Σαββατοκύριακο της σύγκλισης της ΚΕ του Κόμματος, με θέμα το παραλιακό μέτωπο, όπου εκεί ο βουλευτής Κ. Σπαρτινός, που τυγχάνει και τυπικά επικεφαλής της ΡΑΠ, έθεσε το ζήτημα παίρνοντας την απάντηση ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην εμπλοκή της κυβέρνησης μέχρι την επιτυχία της αξιολόγησης κι έτσι μετά από την συζήτηση ελήφθη η απόφαση, που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του Υπ. Επικρατείας.
Τούτων δοθέντων ο Κ. Πελετίδης αναγκάζεται σε ελιγμό, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο μέτωπα. Αυτό των πολιτών που εν μέσω θέρους καλούνται από την δημοτική αρχή σε επαναστατική έγερση δια της κομματικής γυμναστικής  και το άλλο της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστά σύνεση και διάλογο για την επωφελέστερη επίλυση του ζητήματος, από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη δηλώσει την πρόθεσή της να δώσει τέλος στο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη εδώ και 40χρόνια, αλλά και να διασφαλίσει την αδιατάραχτη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού, που διέπεται από διεθνείς κανόνες, μέχρι την σταδιακή μεταφορά του στην νότια πλευρά των Πατρών. Κι αυτό διότι όταν κατασκευάζονταν το νέο λιμάνι δεν προβλέφθηκε η κατασκευή νέου εμπορικού λιμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: