ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Γεωργακόπουλος: Δεν ισχύει αυτό που λέει ο Ι.Σ. Πατρών


Για την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του ΕΟΠΥΥ, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, στο ρ/σ «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». 
 
Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ έδωσε από τα διαθέσιμα του ταμείου του, 60.000.000 ευρώ που δεν μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για πληρωμές, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για το οποίο κατηγορείται από τον ιατρικό σύλλογο.Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε, «δεν είναι αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, αλλά διαθέσιμα. 

Αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα που έχει ο ΕΟΠΥΥ είναι χρήματα που προέρχονται από την κρατική χρηματοδότηση και έπειτα από συζητήσεις που είχαμε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καταλήξαμε στην πρόταση, να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ κάποια χρήματα, προκειμένου να συνεισφέρει στην αναγκαιότητα για την πληρωμή συντάξεων και μισθών. Από την άλλη πλευρά, τα διαθέσιμα που δώσαμε ήταν αυτά που δεν μπορούσαμε να ενταλματοποιήσουμε. Ακόμα και στην συνεδρίαση του συμβουλίου, παρότι υπήρξε έντονη συζήτηση για το θέμα, πρυτάνευσε η λογική και η σκέψη ότι εφόσον είναι διαθέσιμα θα τα διαθέσουμε στο γενικό λογιστήριο του κράτους και θα επιστρέψουν πάλι τα χρήματα στη θέση τους, μαζί με την υπόλοιπη επιδότηση.
Είναι τραγικό το λάθος που κάνει ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας και ιδιαίτερα η πρόεδρος του, που ξέρει ότι για τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είναι προτεραιότητα και γι’ αυτό η συνεννόηση μας με το Υπουργείο, ότι θα πληρώνουμε κατά προτεραιότητα τους παρόχους. Δεν ισχύει αυτό που λέει ο ιατρικός σύλλογος.

Ξεκινήσαμε μια τιτάνια διαδικασία με τη διεύθυνση εκκαθάρισης, να εκκαθαρίσουμε δαπάνες που έχουν λιμνάσει από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που έχουν δημιουργηθεί από τις μη εκκαθαρισμένες δαπάνες από τα παλιά ταμεία που έκλεισαν 31/12ου του 2011.

Ξέρουν ότι τα παλιά ταμεία τους χρώσταγαν μέχρι το 2011 χρήματα και παρόλα αυτά από το ‘12 μέχρι σήμερα, είχαν μόνο χλιαρές αντιδράσεις και σήμερα ξαφνικά
βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό. Ας προβληματιστούν όλοι για το ύφος των ανακοινώσεων τους.  

Ξαφνικά ανακαλύψαμε όλοι σήμερα, το συνδικαλισμό του «πληρώστε εδώ και τώρα».
Ενώ κάνουμε αυτή την προσπάθεια, ξαφνικά βγαίνει ο ιατρικός σύλλογος και μας κατηγορεί για αναλγησία.
 
Και εμείς ως ΕΟΠΥΥ έχουμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή όταν συγκεντρώσουμε τα στοιχεία θα βγούμε και θα τα πούμε.
Θεωρώ ότι ο ιατρικός σύλλογος δεν είχε κανένα λόγο να επικαλεστεί την υγεία των πολιτών και την κρισιμότητα του ζητήματος, εγκαλώντας τον ΕΟΠΥΥ. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την ταμπέλα «ιατρικός σύλλογος Πάτρας» και να αφήνουμε αιχμές πολιτικές για την πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, όταν γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έφεραν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται».
 
Παρατίθεται η επιστολή του κ. Γεωργακόπουλου:

«Αγαπητοί φίλοι,

Ας μου επιτραπεί να καταθέσω δημόσια μερικές διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του (28 Απριλίου 2016) ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ ως δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός χρηματοδοτείται από το κράτος και προγραμματίζει τις πληρωμές των οφειλών του.
Δεύτερον, Τα διαθέσιμα που μπορεί να έχει στο ταμείο του, αποτελούν χρήματα πλέον όσων έχουν ενταλματοποιηθεί για πληρωμές και γι αυτό στην παρούσα φάση υπήρχαν μόνο 60.000.000 ευρώ που δεν μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για πληρωμές.
Τρίτον, η απόφαση για προσωρινή μεταφορά των διαθεσίμων του ταμείου του ΕΟΠΥΥ ελήφθη αφού είχαν ενταλματοποιηθεί οι άμεσες ανάγκες πληρωμής για την τρέχουσα περίοδο.
Τέταρτον, στην απόφαση για μεταφορά των λίγων διαθεσίμων που ελήφθη από το ΔΣ σε ειδική Συνεδρίαση, πρυτάνευσε η σκέψη πως τα έχει άμεση ανάγκη η χώρα για την πληρωμή συντάξεων και μισθών μέχρι να εισρεύσει νέο χρήμα αρχές Μαϊου στα δημόσια ταμεία.
Επομένως ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ακάλυπτες τις πληρωμές, όσες είχαν ενταλματοποιηθεί για την τρέχουσα περίοδο, όπως διατείνεται στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, αφού ότι είχε ενταλματοποιηθεί, πληρώνεται.

Επιπλέον το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας γνωρίζει την τιτάνια επιχείρηση που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για εκκαθάριση του 10% των οφειλομένων στους παρόχους (αφού το 90% το έχουν πληρωθεί με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο) διαδικασία που μας κληροδότησαν από το παρελθόν, οι διοικήσεις που είχαν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε κληρονομήσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα ληξιπρόθεσμα προ του 2012 που περιμένουμε την υπουργική απόφαση πληρωμής τους μετά και την αξιολόγηση των θεσμών (δανειστών).

Για την νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ασφαλώς και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις ως τώρα δράσεις μας και τις αποφάσεις μας, ως διοίκηση 4,5 μηνών.

Την Υγεία όμως και τις υγειονομικές υπηρεσίες ΔΕΝ έφεραν σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οι πολιτικές των 16 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολιτικές πλέον των 40 χρόνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλό και χρήσιμο είναι επομένως να ανατρέχουμε στην ιστορική μνήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: