ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΔΝΤ - Wikileaks: Τηλεφωνικές επαφές του Αλ. Τσίπρα




Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από τις  συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».


Κοινή πεποίθηση
η Α΄ αξιολόγηση

ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας 'όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ από τα wikileaks.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».

Αύριο ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Πιτέλα: Το ΔΝΤ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις


Οι διαρροές σχετικά με το ΔΝΤ, εάν επιβεβαιωθούν, θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Ταμείου και δείχνουν ότι επιδιώκει πολιτικούς σκοπούς και γι αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, δήλωσε  ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
«Αν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη είδηση σχετικά με τη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό θα θέσει και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΔΝΤ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί ως πολιτικό όργανο, με επιδίωξη πολιτικών στόχων. Εμείς περιμένουμε μια επίσημη διάψευση από το ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Πιτέλα .

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: