Για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας


Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι.

 
"Μιλώντας με οικονομικούς όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να το λύσουν μόνοι τους», δήλωσε ο Νοβότνι, που είναι και επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Η δήλωση του Αυστριακού Κεντρικού τραπεζίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέση που εξέφρασε ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν ο οποίος είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης.

Στην συνέντευξη στην εφημερίδα Die Presse ο κ. Νοβότνι κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση για τις συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου που διέρρευσαν τα Wikileaks. Ο πρόεδρος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αμφισβητώντας μάλιστα και την γνησιότητα της συνομιλίας.

Αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν θα προσφέρει περισσότερα στην χώρα. «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο» είπε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και σχολίασε ότι οι τελευταίες εξελίξεις αντίκεινται σε μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.