"Σχέδιό μας, να παραμείνει η ΔΕΗ δυνατή στις νέες συνθήκες με δημόσιο χαρακτήρα" επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Ο ίδιος αναφερόμενος στο σχέδιο πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης προειδοποίησε ότι "οι σκέψεις για τη μικρή ΔΕΗ θα επανέλθουν και πρέπει να τις αποκρούσουμε".


Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι η λύση που συμφωνήθηκε για τον ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, γεγονός που αποτελεί νίκη στη διαπραγμάτευση.
Ο υπουργός επεσήμανε, την ανάγκη για μείωση των τιμολογίων που μπορεί να προχωρήσει μέσα στο 2016, όπως είπε, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση στο πρόγραμμα διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, τόνισε ότι τα πρώτα μηνύματα από την εφαρμογή του προγράμματος διακανονισμών είναι θετικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα προχωρήσει μέσα στη χρονιά η μείωση των οικιακών τιμολογίων. Σημείωσε ότι η επιχείρηση, τα επόμενα χρόνια, θα χάνει μερίδιο αγοράς και θα προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειες με επέκταση σε νέες αγορές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, κατηγόρισε την κυβέρνηση για εξαπάτηση των πολιτών. Στάθηκε, ιδιαίτερα, στην έλλειψη προσωπικού και την απαγόρευση προσλήψεων, στις εισοδηματικές απώλειες των εργαζομένων, καθώς και στην εξόφληση των χρεών της Ομοσπονδίας προς την επιχείρηση. «Για πρώτη φορά», είπε, «το συνέδριο γίνεται, χωρίς χρηματοδότηση από τις εταιρείες του ομίλου».