ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δήμος Πατρέων: Ναι σε Καρναβάλι χαράς και κεφιού



Αεροπανό του Δήμου Πατρέων στη λεωφόρο Γούναρη, κοντά στη συμβολή με την Ρ. Φερραίου, στέκι πολλών Πατρινών.


Ο Δήμος έδωσε στοιχεία της ανεργίας στον Κατρούγκαλο -
Επιστολή Δήμου Πατρέων προς ΠΑΕ Παναχαϊκή για χρέος - Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 τα  προνοιακά επιδόματα - Συλλυπητήρια της δημοτικής αρχής ΠατρέωνΚλαδεύτηκαν δέντρα - Κόπηκαν χόρτα




Το Πατρινό Καρναβάλι βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή του.
Επιδίωξη είναι, όλοι οι Πατρινοί, η νεολαία της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες, να απολαύσουν ένα Καρναβάλι αντάξιο της μακρόχρονης  ιστορίας του.

Το Καρναβάλι είναι γιορτή! Είναι διασκέδαση, χαρά, ζωή!

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, καταστηματάρχες, υπεύθυνους πληρωμάτων, να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αποφυγή καταστάσεων, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία παιδιών και δυσφημούν την μεγάλη μας γιορτή.

Επισημαίνουμε την ανάγκη αποτροπής ανεξέλεγκτης πώλησης και χρήσης αλκοόλ, καθώς επίσης και την διακίνηση και χρήση βλαπτικών ουσιών.

Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, να επιδείξουν αυστηρότητα σε κάθε είδους παραβατικότητα.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι:
Όχι στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
ΌΧΙ στην αλόγιστη χρήση αλκοόλ.
Λέμε «ΝΑΙ» σ’ ένα Καρναβάλι χαράς και κεφιού.

Ο Δήμος έδωσε στοιχεία της ανεργίας στον Κατρούγκαλο

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και τον Γ.Γ. Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλλα, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8 Μαρτίου, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Στη συνάντηση που είχαν κληθεί όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας και η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έδωσαν στον Υπουργό την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσίασαν τα δραματικά στοιχεία που διαμορφώνουν την τραγική κατάσταση των ανέργων και των οικογενειών τους. Στοιχεία που παραδέχθηκαν οι παραβρισκόμενοι υπουργοί, μαζί με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο φτωχή της Ευρώπης.

Ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε Δήμο Πατρέων, Δημόσια Νοσοκομεία και Εκπαίδευση, καθώς επίσης προσλήψεις εργαζομένων για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιεί όπως έχει δεσμευθεί τις, αναδιαρθρώσεις και τα μέτρα που απορρέουν από την γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δήλωσε αναρμοδιότητα σε σχέση με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σταθερή απασχόληση και δικαιώματα, ενώ για τα μέτρα προστασίας των ανέργων δεν πήρε θέση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός έκανε παρουσίαση των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που μετά την έγκριση του κουαρτέτου, θα έχουν οκτάμηνη διάρκεια και των προγραμμάτων επιμόρφωσης, που θα έχουν ως κύριο αντικείμενο, την εξειδίκευση των ανέργων στην επιχειρηματικότητα (!!!) και στην κοινωνική οικονομία (ΚΟΙΝΣΕΠ), που είναι η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, είναι σταθερά προσανατολισμένοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους θα συνεχίσουν και στο μέλλον στην ανεργία, τη φτώχια και τα συσσίτια.


Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 τα  προνοιακά επιδόματα

Από την Αντιδημαρχία Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 1Ι Μαρτίου 2016 θα καταβληθούν στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων, τα επιδόματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016.


Επιστολή Δήμου Πατρέων προς ΠΑΕ Παναχαϊκή για χρέος

Με νέα επιστολή (η τέταρτη κατά σειρά), προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας, επανέρχεται στο θέμα των συμβατικών υποχρεώσεων  (καταβολή μισθωμάτων για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων σταδίου, αποκατάσταση ζημιών κ.α.) της Αθλητικής Εταιρείας ΠΑΕ Παναχαϊκή, οι οποίες εξακολουθούν να μην τηρούνται, καθιστώντας του σαφές, ότι μετά την Κυριακή 6 Μάρτη, θα είναι δύσκολο να παραχωρηθεί στην ομάδα το Στάδιο για διεξαγωγή αγώνων.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
                                                                                                    
Κύριε Πρόεδρε,
είμαστε υποχρεωμένοι         να σας επισημάνουμε για πολλοστή φορά από τις 27 Νοέμβρη 2015 μέχρι σήμερα, ότι η Αθλητική Εταιρεία ΠΑΕ Παναχαϊκή την οποία νομίμως εκπροσωπείτε δεν είναι συνεπής σε ικανό αριθμό από τις συμβατές της υποχρεώσεις απέναντι μας, όπως αυτές  προκύπτουν από γραπτές συμφωνίες μας. Επί πλέον δεν έχετε ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας για συνάντησή μας προκειμένου να μας δώσετε τις απαιτούμενες εξηγήσεις και να εξευρεθεί τρόπος εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων σας. Παρ’ όλα αυτά σε ένδειξη καλής θέλησης σας παραχωρήσαμε τις εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή των αγώνων της ομάδας σας τόσο σήμερα Τετάρτη όσο και την Κυριακή 2 και 6 Μάρτη αντίστοιχα.

Μετά από αυτά αφού εξαντλήσαμε κάθε όριο ανοχής επιδεικνύοντας τη μεγαλύτερη δυνατή διάθεση και πρόθεση διευκόλυνσης της Εταιρείας σας, σας ενημερώνουμε ότι η συμπεριφορά σας και το αυτονόητο καθήκον μας να προασπίσουμε  τη Λαϊκή περιουσία και τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού μας φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να μας είναι πλέον τρομερά δύσκολο  να  σας παραχωρήσουμε τις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για άλλον αγώνα σας μετά  την Κυριακή 6 Μάρτη, αν προηγούμενα δεν έχετε εκπληρώσει όλες τις συμβατές υποχρεώσεις σας απέναντι μας, όπως αυτές περιγράφονται λεπτομερώς σε προηγούμενες επιστολές μας.


Συλλυπητήρια της δημοτικής αρχής Πατρέων

Ένας νέος άνθρωπος με δίψα και όνειρα για τη ζωή, ο Δημήτρης Κατσαντώνης, έπεσε θύμα εργατικού «ατυχήματος» (σ.σ.: έπεσε πάνω του μάντρα, στην Αγυιά που εργάζονταν και τον καταπλάκωσε) που ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει, για πολλοστή φορά, τις κακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς χώρους δουλειάς και την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οδύνη της για τον άδικο χαμό του νεαρού εργαζόμενου και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σκέψη μας είναι στη μητέρα του, η οποία είναι και εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Τέλος η Δημοτική Αρχή ζητά να ερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτό το τραγικό εργατικό «ατύχημα».


Κλαδεύτηκαν δέντρα - Κόπηκαν χόρτα

Από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων ανακοινώθηκαν οι εξής εργασίες κλαδέματος που έγιναν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας: Κλαδεύτηκαν τα ψηλά δέντρα επί της οδού Ρωμανού, τα δέντρα στην λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και επί της πλατείας Λεύκας και Ακρωτηρίου, ενώ κόπηκαν χόρτα σε Μαιζώνος και Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς επίσης και στην περιοχή της Καλλιθέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: