ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ιεροσυλία με σάρκα και οστά στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη

Από εβδομάδα εισερχόμαστε στη λαμπρή εορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα των Ελλήνων, με τις μυροβόλες ιδιαιτερότητές του. Θα προσέρχονται οι πιστοί να εκκλησιαστούν και θα βλέπουν αυτό το δείγμα ιεροσυλίας να ρυπαίνει το ξωκλήσι του Άη Γιάννη, σύμβολο της περιοχής αυτής της Πάτρας, που άντεξε χρόνια στη φθορά του χρόνου, φθάνοντας ως τις ημέρες μας; Είναι, το λιγότερο ντροπή!



Ε, όχι πασχαλιάτικα και οι εκκλησίες αντικείμενο αντιπαράθεσης, από τους ζηλωτές του ναζισμού!


Ξεθάρρεψαν τα πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ στην Πάτρα και ξαφνικά θυμήθηκαν  τα αναθηματικά συνθήματα. Πριν μισή εβδομάδα, απέναντι από το σχολείο στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη στην συνοικία Πράτσικα άφησαν το μπιλιέτο τους.

Και βρήκαν τον κατάλευκο φρεσκοασπρισμένο τοίχο για να το κάνουν. Στην μάντρα του Άη Γιάννη. Έβαλαν και την υπογραφή τους «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Έλα όμως που ο ασίγαστος πόλεμος με τους αυτονομαζόμενους αναρχικούς, καλά κρατεί εδώ και χρόνια, στην πόλη!

Και έτσι με κατάλληλη εικαστική παρέμβασή τους η υπογραφή μετετράπη σε «ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ». Είναι δηλαδή το προσωνύμιο που συνηθίζεται στη γλώσσα των αυτόνομων  νέων (σ.σ.: οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί), τους οποίους αποκαλούν «χρυσάβγουλα». Κι ακόμη έθεσαν και την υπογραφή τους με το γνωστό Α σε κύκλο.

Επειδή όμως και ιεροσυλία είναι αυτές οι γραφές στη μάντρα του περιβόλου της εκκλησίας, αλλά και επιπλέον αποτελεί αναμόχλευση παθών, που βάλει κατά της δημοκρατικής ομαλότητας, πέραν της αντιαισθητικής ρύπανσης και της αντιεκπαιδευτικής  διαπαιδαγώγησης μικρών μαθητών, καλό είναι η δημοκρατική πολιτεία να πάρει λίγο ασβέστη και να στέρξει κατά 'κει.

Άλλωστε δεν είναι και ότι το καλύτερο να ρυπαίνουμε ακόμη και τα θρησκευτικά κτίρια, τις εκκλησίες και δη αυτές που έχουν καταστεί σύμβολα μνήμης, μιας άλλης μακρινής εποχής... Και μάλιστα από τους ζηλωτές του ναζισμού, λίγο πριν την έναρξη της εισόδου προς το σαραντάημερο της λαμπρής εορτής της Ορθοδοξιας!

Τα αναφέρω αυτά και υποθέτω πως και η κομμουνιστική, δημοκρατική  ευαισθησία του Δημάρχου Πατρέων θα εγερθεί!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: