ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σ.Ε.: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για το προσφυγικό


 
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει όλο το βάρος μόνη της για το προσφυγικό και θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη, τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, έστειλε ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ζητήματα, Τόμας Μποτσέκ.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα,ο κ. Μποτσέκ συνεχάρη τον ελληνικό λαό, τις αρχές και τους εθελοντές που ακόμα προσφέρουν «φιλοξενία» και υπογράμμισε πως «θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί να βελτιώσουμε την κατάσταση».

 

Δ. Αβραμόπουλος για το  προσφυγικό πρόβλημα 

 
"Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Κρατάμε ανοιχτό τον διάλογο", ανέφερε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξουν άλλοι μεταναστευτικοί διάδρομοι, μέσω Αλβανίας ή Ιταλίας λόγω των περαιτέρω περιορισμών που επέβαλαν χώρες βόρεια της Ελλάδας, σημείωσε ότι προς το παρόν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο υπάρχει προετοιμασία ακόμα και για αυτό το ενδεχόμενο.

"Το προσφυγικό πρόβλημα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Το θέμα τέθηκε στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής και προσβλέπουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην επόμενη", κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

Ντ. Τούσκ: Ήταν απόφαση των 28

 
Μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δηλώνει ότι οι άτακτες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τουσκ ευχαριστεί ταυτόχρονα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην Ε.Ε., δηλαδή τη Σερβία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την εφαρμογή της απόφασης για διακοπή των μεταναστευτικών ροών. 


Γ. Κυρίτσης για Ειδομένη: Προτεραιότητα η σταδιακή και ομαλή μετακίνηση


"Προτεραιότητά μας είναι να αδειάσει η Ειδομένη τις επόμενες ημέρες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος όμως διευκρίνισε πως μετακίνηση των προσφύγων θα γίνεται με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται νέες δομές για τη φιλοξενία τους.

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που τον φέρουν να δήλωσε ότι θα γίνει εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία.

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι "σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φλάιερς για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους".

Την Πέμπτη θα μεταφερθούν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 1.000 άτομα σε χώρους στη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Επίσης μέχρι την Πέμπτη 300 με 400 πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τον Πειραιά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Την ίδια ώρα, γίνονται εργασίες από το στρατό σε δύο χώρους στη Φιλιππιάδα και τα Δολιανά Ηπείρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: