ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Εργάτ -αγρότ'... Μην τσ σκιάζισι πιλέκατσ'

Στην  ασυνήθιστη ντοπολαλιά των εικονιζομένων της Θεσσαλίας...
 
 
Αυτό το πανό το κρατούσαν βροντερά διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, του ΟΤΑ Λάρισας!
 
Στην  ασυνήθιστη ντοπολαλιά των εικονιζομένων της Θεσσαλίας, θεωρείται φυσική η εκφορά λόγου αυτής της μορφής. Παρακάτω όμως, προς την Νότια Ελλάδα, ξενίζει. Κι ωστόσο, οι κρατούντες το πανό, φιλοδοξούν να συνενώσουν τις καταπιεζόμενες δυνάμεις, (όχι τα γλωσσικά ιδιώματα) από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και υπό την επωνυμία του Συνδικάτου ΟΤΑ  Ν. Λάρισας καλούν:

"Εργάτ'- αγρότ' συ παίρν' του ψουμί απ' του τραπέζ'. Μην τσ σκιάζισι. Πιλέκατς"

Το οποίο, στα ελληνικά σημαίνει: 

«Εργάτη – αγρότη, σου παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι. Μην τους σκιάζεσαι. Πελέκησέ τους».

Αυτό έγραφε το πανό των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Λάρισας, μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα. Και χωρίς αμφιβολία προκάλεσε αίσθηση στην υπόλοιπη χώρα για την ατελή ελληνικότητα, που το διακρίνει.

Αυτό το πανό το κρατούσαν βροντερά διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, στο αγροτικό συλλαλητήριο της π. περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Λάρισας.

Αν τους χρειάζεστε, ειδοποιείστε μας να μεσολαβήσουμε, ώστε να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών σας στις ξένες γλώσσες! 

Η φωτογραφία προέρχεται  από το paidis.com/onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: