ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μία παλιά πικρή καρκινογόνα ιστορία στο Δρέπανο

Ο καρκίνος χύμα στο έδαφος, με τη βοήθεια της βροχής και της υγρασίας, φθάνει στη θάλασσα, προ του εργοστασίου!



Τότε που ο διεθνής οικολόγος Βλάσσης Βελλόπουλος είχε ζητήσει να απαγορευτούν τα θαλάσσια μπάνια μπροστά από το εργοστάσιο της  Αμιαντίτ


Να είναι απαγορευμένα τα θαλάσσια μπάνια, στην παραλία προ της Αμιαντίτ στο Δρέπανο, αλλά και δίπλα στο γραφικό χωριό Αραχωβίτικα είχε προτείνει ο γνωστός οικολόγος Βλάσσης Βελλόπουλος, όταν είχε ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών για την κατασκευή του εκεί. 

Κι όταν πρώτη η Σουηδία αποφάσισε την κατάργηση των κατασκευών από αμίαντο, ακολούθησαν και άλλες χώρες, αλλά στη δική μας χώρα οι ιθύνοντες άργησαν  να κατανοήσουν ότι ο καρκίνος πνευμόνων  είναι σύμφυτος με την παραγωγή κατασκευών αμιάντου, που απόμ,ένα μικρό ράγισμα μπορεί να φύγει η σκόνη  που παράγεται και να μολύνει τους πνεύμονες του ανθρώπου. Όταν όμως συνέβησαν τα πρώτα κρούσματα καρκίνου πνευμόνων σε εργαζόμενους του εργοστασίου, τότε άρχισαν να ανησυχούν.

Την εποχή εκείνη, η Εταιρεία Τοπίου και Περιβάλλοντος, που μέχρι τότε ήταν δραστήρια, ξαφνικά με την ανάληψη της νέας προεδρίας  του συλλόγου, έπαψε να δραστηριοποιείται. Και ω του θαύματος, περιέπεσε σε αδράνεια, μέχρι σήμερα, που υπολειτουργεί.

Λέγεται πως τότε, στην νέα περίοδο, πρόεδρος της Εταιρείας  είχε αναλάβει άτομο που παράλληλα ήταν και Διευθυντής της Αμιαντίτ!

Όλα αυτά μου τα θύμισε ο εκλεκτός συμπολίτης μας, διεθνής οικολόγος Βλάσσης Βελλόπουλος.

Η Αμιαντίτ έφυγε, αλλά στο Δρέπανο μας άφησε «πεσκέσι» το διαλυμένο εργοστάσιό της  και τα καρκινογόνα υπολείμματα των προϊόντων της!

Και τώρα κάτοικοι και Δήμος Πατρέων διαμαρτύρονται, αλλά η εταιρεία Αμιαντίτ, δεν έχει τίποτες στην κατοχή της. 

Πάντως πρέπει να βρεθεί λύση για την απομάκρυνση των καρκινογόνων κατασκευών, που στο πίσω μέρος του εργοστασίου κείτονται χύμα στο χώμα και σε κάθε βροχή ο καρκίνος τους διαχέεται στην θάλασσα, λίγα μέτρα πιο κάτω!

Γι’ αυτό η πρόταση απαγόρευσης θαλάσσιων λουτρών, προ του εργοστασίου, παραμένει διαχρονική, τουλάχιστον όσο αυτό υφίσταται ανέγγιχτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: