ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Φήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τη Βουλή με 162 ναι έναντι 137 συνασπισμένων όχι

Η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 162 ναι, έναντι 137 όχι (Video)
Στιγμιότυπο αμέσως μετά την ψηφοφορία.

137 συνασπισμένα όχι του πιο ανόμοιου πολιτικού αχταρμά βρέθηκαν απέναντι στην βούληση του λαού για στήριξη της πρώτης κυβέρνησης, έπειτα από πολλά χρόνια, που είπε ένα περήφανο όχι!





Με την ολοκλήρωση, αργά χθες το βράδυ, προς τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον, της  τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεών της, η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας έλαβε  ψήφο εμπιστοσύνης από τους 162 βουλευτές που την συγκροτούν (149 ΣΥΡΙΖΑ και 13 ΑΝΕΛ) στο σύνολο των 299 παρόντων βουλευτών, ενώ ένας ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν παρουσιάστηκε, λόγω ασθένειας.

Έτσι το αποτέλεσμα ήταν ναι 162, έναντι 137 συνασπισμένων όχι και 1 απών. Με το αποτέλεσμα αυτό η κυβέρνηση έτυχε της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής. 137 συνασπισμένα όχι του πιο ανόμοιου πολιτικού αχταρμά βρέθηκαν απέναντι στην βούληση του λαού για στήριξη της πρώτης κυβέρνησης, έπειτα από πολλά χρόνια, που είπε περήφανο όχι στους τοκογλύφους δανειστές!

Πρωθυπουργός: Ήταν θέμα πολιτικής απόφασης

"Όσοι επενδύουν σε αποτυχία της Ελλάδας να ξέρουν ότι εθελοτυφλούν. Μια ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης θα ανοίξει το δρόμο μόνο στους εχθρούς της Δημοκρατίας, όχι σε όσους ανήκουν ήδη στην ιστορία. Η κυβέρνηση μέσα σε λίγο διάστημα πέτυχε να μετατρέψει το ζήτημα της Ελλάδας σε παγκόσμιο, όχι απλά ευρωπαϊκό ζήτημα". Για το θέμα της ρύθμισης του χρέους έχουμε κοινό συμφέρον με τους εταίρους να βρούμε αποδεκτή λύση τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι είναι θέμα απλής πολιτικής απόφασης, το πρόβλημα του χρέους γιατί ήταν απλά το εργαλείο για να πετύχουν την εφαρμογή της πιο σκληρής λιτότητας".

"Τα Μνημόνια τελείωσαν από τις 25 Γενάρη, δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξαναφέρουμε και μάλιστα από την πίσω πόρτα." Δεν ζητάμε νέο δάνειο από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά συγκεκριμένες διευκολύνσεις εξήγησε ο πρωθυπουργός. Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν είναι να μειώνουμε τους μισθούς, αλλά αντίθετα η στήριξη της οικονομίας. "Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια ασκώντας μικροπολιτική" είπε ο πρωθυπουργός, στον Αντ. Σαμάρα.

Τι θα υποστηρίξετε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την πολιτική της κ. Μέρκελ και των Μνημονίων ή την εθνική θέση της ελληνικής κυβέρνησης που ψήφισε ο ελληνικός λαός; Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε την στήριξη του Αυστριακού πρωθυπουργού και επιπλέον τη στήριξη του επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

"Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Pittella στηρίζει την θέση της ελληνικής κυβέρνησης και σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι , τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν τόνισε την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη" είπε. "Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ανταποκριθούν στις προτάσεις μας οι ευρωπαίοι εταίροι μας γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να τιμωρήσουν την ώρα που ξέρουν ότι μόνο αδιέξοδα μπορούν να δημιουργήσουν. Την Ευρωπαϊκή ιδέα καλούμε τους πολίτες και τους εταίρους μας να υποστηρίξουν" τόνισε ο Πρωθυπουργός.


Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη λαϊκή στήριξη που έχει η νέα κυβέρνηση. Διαλυτικά αποτελέσματα είχε το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία και ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Η πολιτική δεν γίνεται ούτε με ιδεοληψίες και εμμονές, ούτε αγνοώντας το λαό. Η μεταβατική συμφωνία μπορεί να γίνει πράξη σύντομα:

 α) επέκταση χρηματοδότησης για όσο καιρό συμφωνηθεί

β) σύνολο μεταρρυθμίσεων

γ) διαδικασία για τον τρόπο διαπραγμάτευσης του χρέους

δ) συναντίληψη για τους όρους μετάβασης από το παλιό στο καινούργιο.

Μόλις υπάρξει η συμφωνία η πίεση στο θέμα της ρευστότητας θα υποχωρήσει σημαντικά και θα υπάρξει ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη.


Δείτε εδώ συνολική παρουσίαση με video της 2ης μέρας της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: