ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σύστημα αξιολόγησης ΔΥ τόσο κατάλληλο που το απέρριψε ακόμη και η Microsoft που το χρησιμοποιούσε

Τα "κάνει θάλασσα", ακόμη και στις αντιγραφές. Αυτό το σύστημα που η Microsoft το απέρριψε, ο εικονιζόμενος θέλει να το εφαρμόσει για την αξιολόγηση των Δημ. Υπαλλήλων. Οι τελευταίοι λένε και έχουν δίκιο, μάλλον θέλει έτσι να προετοιμάσει έδαφος απολύσεων. Θα προλάβει;  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών.

Θεσπίζεται σύστημα της συγκριτικής αξιολόγησης μέσω του προσδιορισμού ανώτατων ποσοστών ικανότητας, που οδηγεί στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών

Ανθρωποφαγικές τεχνικές made in Microsoft, τις οποίες όμως εξοβέλισε πρόσφατα μέχρι και ο παγκόσμιος αυτός τεχνολογικός κολοσσός που τις εφάρμοζε, επιχειρεί να θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με τη χρήση της ποσόστωσης! 

Την ίδια στιγμή, ορυμαγδός αντιδράσεων κατατίθενται γραπτώς στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο σύστημα αξιολόγησης, αλλά και την απόλυση υπαλλήλων σε ΝΠΙΔ, παρ' ότι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.

Όταν ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης κ. Νταν Γκράνθαμ συναντούσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ποιος φανταζόταν ότι ενάμιση μήνα μετά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιχειρούσε να θεσμοθετήσει το συγκριτικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο εφάρμοζε επί χρόνια στους υπαλλήλους της το λίκνο των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, η πολυεθνική Microsoft; 

Στο νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση ο κ. Μητσοτάκης, θεσπίζεται το σύστημα της συγκριτικής αξιολόγησης μέσω του προσδιορισμού ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων, που μπορούν να αξιολογηθούν ανά κλίμακα βαθμολογίας. Συγκεκριμένα, με τους βαθμούς 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 έως 8 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 έως 6 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων. Για την αξιολόγηση των Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικών μονάδων, το ανώτατο ποσοστό αξιολόγησης με τους βαθμούς 9 ή 10 ανέρχεται έως και 70%.

Το σύστημα της συγκριτικής αξιολόγησης με τη χρήση ποσόστωσης εφάρμοζε επί χρόνια η Microsoft, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για καλλιέργεια ανθρωποφαγικού ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων, που καθιστούσε εν τέλει την εργασιακή διαδικασία αντιπαραγωγική. 

Μάλιστα, στο αμερικανικό ηλεκτρονικό τεχνολογικό περιοδικό The Verge (www.theverge.com) δημοσιεύονται αιτιάσεις πρώην υπαλλήλων της εταιρείας, που δεν άντεξαν τον εξαντλητικό ανταγωνισμό, από τη στιγμή που αναγκαστικά ένα ποσοστό υπαλλήλων έπρεπε να χαρακτηριστεί ως "φτωχών ικανοτήτων" και ένα μικρότερο ποσοστό ως "αρίστων". Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε ρεπορτάζ του γνωστού Vanity Fair, που συνομίλησε με νυν και πρώην εργαζόμενους της Microsoft για το εν λόγω σύστημα αξιολογησης, οι οποίοι το χαρακτήρισαν καταστροφικό. 

Εν τέλει, και η ίδια η εταιρεία αποφάσισε στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους να το καταργήσει, αίροντας τον περιορισμό βαθμολόγησης μέσω της ποσόστωσης και, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ότι εφεξής η Microsoft σχεδιάζει να εστιάσει στην ομαδική δουλειά και τη συνεργασία!

Εν τούτοις, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφασίζει να θεσμοθετήσει μια αναχρονιστική, ακόμη και για τέτοιου βεληνεκούς καπιταλιστικές επιχειρήσεις, τεχνική, πριμοδοτώντας τις κανιβαλικές πρακτικές μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και ευνοώντας φυσικά τους "ημέτερους", σε έναν αγώνα δρόμου, όπου μόλις το 25% του προσωπικού θα μπορεί να χαρακτηριστεί άριστο! 

Η προώθηση των "ημετέρων" ενισχύεται και από τις αλλαγές που εισάγει το νέο νομοσχέδιο, καταργώντας τους δύο αξιολογητές και δίνοντας υπερεξουσίες σε έναν και μοναδικό αξιολογητή (τον ανώτερο προϊστάμενο) και έναν εισηγητή (τον άμεσο προϊστάμενο), με δεδομένη και την καχυποψία για τον τρόπο των προαγωγών και της επιλογής προϊσταμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: