ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δεν απάντησε για το ρόλο του πεθερού του, Κουρτ Βαλντχάιμ, κατά την γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, σε αυστηρό ύφος ξεκαθάρισε στους κ.κ. Κάρας και Νγκοκ πως η εμπλοκή τους στην εσωτερική πολιτική σκηνή είναι... «επικίνδυνη».


Ο φίλος του Αντ. Σαμαρά δεξιός ευρωβουλευτής  Ότμαν Κάρας, δεν τόλμησε να κατηγορήσει τον Αλ. Τσίπρα μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε!

«Ελπίζω το πόρισμα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην βρεθεί ανακόλουθο και αναξιόπιστο με αυτά που βιώνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός» τόνισε σε αυστηρό ύφος ο Ν. Χουντής μετά τις κατευθυνόμενες  δηλώσεις Κάρας για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτά ενώ δεν απάντησε για το ρόλο του πεθερού του, Κουρτ Βαλντχάιμ, στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα!

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr, ενός άκρως φιλοκυβερνητικού πόρταλ, γνωστού στις δικαστικές αρχές για τις εκκρεμότητές του ιδιοκτήτη του,  ο φίλος του Αντ. Σαμαρά Ότμαν Κάρας αρχικά πήρε αποστάσεις από τις ανήκειες χθεσινές δηλώσεις του, τονίζοντας: «Δεν είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε το έργο του κ. Τσίπρα. Πάντως, συζητήσαμε για μία ώρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Νωρίτερα, ο Γάλλος βουλευτής κ. Νγκοκ με ανακοίνωσή του, φαινόταν να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αναφέροντας: «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

«Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ.

Υπό την πίεση συνεχών ερωτήσεων, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος σε αυστηρό ύφος ξεκαθάρισε στους κ.κ. Κάρας και Νγκοκ πως η εμπλοκή τους στην εσωτερική πολιτική σκηνή είναι... «επικίνδυνη».

Παράλληλα, ο Ν. Χουντής υπογράμμισε πως το κείμενο με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε στα αγγλικά, ενώ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πλήθος τροπολογιών σχετικά με το «μνημόνιο Τσίπρα», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσαν τις προτάσεις της Κουμουνδούρου οι ευρωβουλευτές.

«Ελπίζω το πόρισμα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην βρεθεί ανακόλουθο και αναξιόπιστο με αυτά που βιώνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός» κατέληξε σε αυστηρό ύφος ο Ν. Χουντής.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις


Σε ερώτηση του protothema.gr, ο κ. Κάρας απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με το μείζον θέμα, για την αξιωματική αντιπολίτευση, των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ενώ απέφυγε να μιλήσει και για το ρόλο του πεθερού του, Κουρτ Βαλντχάιμ, πρώην προέδρου της Αυστρίας και πρώην ΓΓ του ΟΗΕ στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Εμφανώς αμήχανος στην ερώτηση, αρκέστηκε να απαντήσει πως το θέμα θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: