ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Ες αύριον Πέμπτη τα σπουδαία» για ΕΡΤ στη νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Δύσκολα για τους μικρότερους εταίρους το πως θα μπαλώσουν τη συμφωνία με Σαμαρά και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε κινητοποίηση.


Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ώστε να μην διαταραχθεί η κυβερνητική πίτα είναι ο λόγος της αναβολής
Μετά από τρεισήμισι ώρες συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 9.30 μ.μ. η συζήτηση για το μέλλον της ΕΡΤ μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. Ήταν συζήτηση με ενδείξεις αποκλιμάκωσης της κυβερνητικής κρίσης αλλά χωρίς απτό αποτέλεσμα. Μάλιστα σε τμήμα αυτής της συζήτησης συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Θα ακολουθήσει αύριο Πέμπτη στις 8.30 το απόγευμα, νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ενώ νωρίτερα θα έχουν συνεδριάσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.  Ο πρωθυπουργός θα ταξιδεύσει κανονικά στη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από όπου θα επιστρέψει μόλις μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του νέου ραντεβού.

«Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου», δείχνοντας την δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι εταίροι ώστε να μην διαταραχθεί η νομή της κυβερνητικής πίτας και οδηγηθούν σε εκλογές 

Βενιζέλος: Κρίνονται πολλά

Στις δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» τη διεξαχθείσα συζήτηση, για την οποία εκτίμησε πάντως ότι «θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο στις 8.30 το βράδυ».

«Κρίνονται πολλά», τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της Δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

 «Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», είπε και μίλησε για επαναθεμελίωση «με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο» της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.

Εθεσε δε ως προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Στ.Ε, άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της και μιας συμφωνίας που ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με νέα επικαιροποιημένη συμφωνία.

«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, που φαίνεται να φοβάται εσωτερικές αμφισβητήσεις που έχουν εκδηλωθεί στο ΠΑΣΟΚ κατά του προσώπου του .

Κουβέλης: Να με λαμβάνει υπόψη ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, από τα γραφεία του κόμματος, μίλησε για την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη και η θέση του κόμματός του από τον Αντ. Σαμαρά, όχι μόνον στο ζήτημα της ΕΡΤ όπως είπε, αλλά «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο».

 «Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας» είπε κάνοντας σαφές ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα, αυριανή, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η Κ.Ο και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Κατά των εκλογών οι δανειστές
Προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην πάει η χώρα σε εκλογές και απολέσουν οι δανειστές τα τοκογλυφικά δικαιώματά τους, αλλά  «να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα» ήλθε σήμερα Τετάρτη 19-6-13 από τις Βρυξέλλες, σε μια καθόλου τυχαία χρονική στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης προέβη σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των πολικών αρχηγών και μια ημέρα πριν από την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ των κομμάτων στην Ελλάδα «έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας», γεγονός που κατά τον ίδιο «καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα» είπε επιμένοντας στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, που ακόμη και το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει λάθος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα, από τα επιδιωκόμενα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: