ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Νίκη της κοινότητας των AVAAZ κατά της γερμανικής εταιρείας φυτοφαρμάκων Bayer


Τα μέλη της κοινότητα των Avaaz στην Γερμανία, δείχνουν πως οι μέλισσες πεθαίνουν!


Υποχρέωσαν τα κοινοτικά όργανα να αποσύρουν πρόταση κατά της θανάτωσης των μελισσών



Αγαπητοί της καταπληκτικής κοινότητας των Avaaz,

Επιτεύχθηκε. – Η Ευρώπη απαγόρευσε μόλις της μέλισσας την θανάτωση από φυτοφάρμακα! Mεγάλες-εταιρείες όπως η Bayer έριξαν στον αγώνα ό,τι δυνάμεις είχαν προκειμένου να μην πετύχουμε την απαγόρευση, αλλά οι άνθρωποί μας με τη δύναμη, την επιστήμη και τη χρηστή διακυβέρνηση βγήκαν στην κορυφή!

Η Vanessa Amaral-Rogers από τον ειδικό διατήρησης οργάνωση Buglife, λέει:

 «Ήταν μια στενή ψηφοφορία, αλλά χάρη σε μια μαζική κινητοποίηση από Avaaz μέλη, οι μελισσοκόμοι, και άλλοι, κερδίσαμε! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πλημμύρες από τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπουργούς, οι ενέργειες στο Λονδίνο, Βρυξέλλες και την Κολωνία, και ο γίγαντας αναφοράς με 2,6 εκατομμύρια υπογράφοντες πεοκάλεσε αυτό δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστούμε Avaaz, και όλους όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά για να σώσουμε τις μέλισσες»!

Οι μέλισσες γονιμοποιούν τα δύο τρίτα όλων των τροφίμων μας - έτσι ώστε όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι σιωπηλά, πέθαιναν με τρομακτικούς ρυθμούς, οι Avaaz κατηύθυναν σε δράση, και διατηρήσαμε την κίνηση τους μέχρι να κερδίσουν. Η νίκη αυτής της εβδομάδας είναι το αποτέλεσμα των δύο ετών από τις πλημμύρες υπουργών με μηνύματα, την οργάνωση των μέσων ενημέρωσης-αρπαγής διαδηλώσεις με τους μελισσοκόμους, η χρηματοδότηση δημοσκοπήσεις και πολύ, πολύ περισσότερο. Εδώ είναι πώς το κάναμε, μεταξύ τους:

    
Κρατώντας την οργάνωση στη Γαλλία ισχυρή. Τον Ιανουάριο του 2011, ένα  εκατομμύριο άνθρωποι υπογράφουν το αίτημά μας στη Γαλλία να διατηρήσει η κυβέρνηση την απαγόρευση για θανατηφόρα φυτοφάρμακα νεονικοτινοειδή. Τα μέλη της Avaaz και οι μελισσοκόμοι κάλυψαν του Γάλλου υπουργού Γεωργίας τα email και γέμισαν την μπάντα των ερτζιανών κυμάτων, πιέζοντας τον να αντιμετωπίσει το έντονο λόμπι της βιομηχανίας και να διατηρήσουν την απαγόρευση, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Bayer έχει αντιμετωπίσει τους Avaaz και τους συμμάχους τους διαμαρτυρόμενη στις τελευταίες τρεις ετήσιες συνεδριάσεις της. Οι διαχειριστές και οι επενδυτές του γίγαντα των φυτοφαρμάκων εξέφρασαν την ικανοποίησή του από τους μελισσοκόμους, με δυνατές φωνές και τεράστια πανό με 1 εκατομμύριο πολίτες μας  και τους καλέσαμε να αναστείλουν τη χρήση των νεονικοτινοειδών μέχρι που και οι επιστήμονες που εξέτασαν τις επιπτώσεις τους στις μέλισσες. Η Avaaz κάνει ακόμη και μια παρουσίαση στο εσωτερικό της συνεδρίασης, αλλά Bayer λέει «όχι».

Κάνοντας την καταμέτρηση της επιστήμης.
Τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων διαπιστώνει ότι τρία φυτοφάρμακα θέτουν μη αποδεκτούς κινδύνους για τις μέλισσες, και εξετάζει για να εξασφαλισθεί, τους  πολιτικούς της Ευρώπης, ώστε να απαντήσουν σε επιστημονικούς εμπειρογνώμονες τους. Η αναφορά μας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σε 2 εκατομμύρια υπογραφές. Μετά από πολλές συζητήσεις με τους κοινοτικούς φορείς και λήψης αποφάσεων,  η Avaaz παραδίδει την έκκλησή μας για το δικαίωμα στην ΕΕ HQ στις Βρυξέλλες. Αργότερα την ίδια ημέρα, η Επιτροπή προτείνει μια διετή απαγόρευση!

Μάρτιος των μελισσοκόμων

Οι μελισσοκόμοι συμβάλουν στην επίτευξη της μαζικής αναφορά μας στην Downing Street. Άδραξαν την ευκαιρία μας. Η μάχη για να σώσουν τις μέλισσες φουντώνει μέχρι το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Σε ολόκληρη την ΕΕ, Avaaz μέλη είναι έτοιμα να ανταποκριθούν όσο και οι 27 χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν για το αν θα υποδεχτεί ή θα εμποδίσει την πρόταση. Όταν οι γίγαντες της Γεωργίας Ηνωμένο Βασίλειο και  Γερμανία δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ναι, οι Avaaz δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν την τεράστια πλειοψηφία των Βρετανών και των Γερμανών να είναι υπέρ της απαγόρευσης. Τα μέλης της Avaaz στέλνουν επίσης, σχεδόν μισό εκατομμύριο μηνύματα στους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.

Προφανώς φοβούνται τις συναλλαγές με τους πολίτες και με το όχι λόμπι της βιομηχανίας, έτσι ο  υπουργός Owen Paterson καταγγέλλει μια «κυβερνο-επίθεση», που οι δημοσιογράφοι την κάνουν να μετατραπεί σε μια ιστορία υπέρ μας! Και τότε έρχεται στο Bernie -6 μετρητές μελισσών  μας στις Βρυξέλλες – με ένα ισχυρό οπτικό τρόπο για να παραδώσει αναφορά μας, καθώς οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική φάση. Δημοσιογράφοι συρρέουν στο Bernie, και ακούμε ότι έχουμε βοηθήσει το ισπανικό υπουργείο να εξετάσει τη θέση του για την επιστημονική αλλαγή. Αλλά δεν είχαμε πάρει την πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσει η απαγόρευση.


Στη Γερμανία, οι μελισσοκόμοι ξεκινήσει τη δική του αναφορά τους Avaaz στην κυβέρνησή τους, που υπογράφεται από πάνω από 150.000 Γερμανούς σε μόλις δύο ημέρες και παραδίδονται στην Κολωνία αμέσως μετά. Περισσότερα τηλεφωνήματα βροχή κάτω σε υπουργεία σε διάφορες πρωτεύουσες Avaaz ανταποκρίνεται σε μια της τελευταίας στιγμής να καταστρέψει τροπολογία από την Ουγγαρία, και οι θέσεις Bernie τη μέλισσα και πάλι στις Βρυξέλλες. Εταιρείες φυτοφαρμάκων αγοράζουν διαφημίσεις στο αεροδρόμιο για να πιάσει φθάνουν υπαλλήλους, και να λάβει τα ραδιοκύματα που υποδηλώνει άλλα μέτρα, όπως η φύτευση αγριολούλουδα. Αλλά κηλίδα μηχάνημα μηνυμάτων τους αγνοείται, πρώτο Βουλγαρία τότε - το μεγάλο βραβείο - Γερμανία αλλάξουν τις θέσεις τους και αυτή την εβδομάδα να κερδίσουμε, με περισσότερο από το ήμισυ των χωρών της ΕΕ η ψηφοφορία για την απαγόρευση!

Ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, για να πάρει τη νίκη, και δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους επιστήμονες, ειδικοί, συμπονετικός αξιωματούχοι, οι μελισσοκόμοι και οι εταίροι της εκστρατείας μας. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε βοηθήσει να ολοκληρώσει μαζί.

Ένας ένθερμος υποστηρικτής μέλισσες, Paul de Zylva, επικεφαλής των φυτοφαρμάκων και των επικονιαστών Μονάδας Φίλοι της Γης, δήλωσε:
"Χάρη στα εκατομμύρια των Avaaz μέλη που κινητοποιήθηκαν σε απευθείας σύνδεση και στους δρόμους. Χωρίς αμφιβολία μαζική αναφορά Avaaz και δημιουργική εκστρατεία βοήθησε να ωθήσει αυτό πέρα ​​από την άκρη, συμπληρώνοντας το έργο μας και των άλλων ΜΚΟ."

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε αυτό το χώρο αναπνοής για ένα από τα πιο πολύτιμα και σημαντικά πλάσματα της γης. Όμως, η απαγόρευση της ΕΕ είναι μόνο στη θέση του για 2 χρόνια αναμονή της περαιτέρω αναθεώρησης. Και γύρω από τις μέλισσες κόσμο εξακολουθούν να πεθαίνουν από τα φυτοφάρμακα που αποδυναμώνουν και συγχέουν τους, καθώς και από την απώλεια των ενδιαιτημάτων καθώς άροτρο και να οικοδομήσουμε πάνω από την ύπαιθρο. Στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να διασφαλιστεί η χρηστή οδηγούς επιστήμη της γεωργίας μας και της περιβαλλοντικής πολιτικής. Και είμαστε μόνο η κοινότητα για τη δουλειά. :)

Με την ελπίδα και την ευτυχία,

Ricken, Iain, Joseph, Emily, Άλεξ, Michelle, Aldine, Julien, Anne, Christoph και η υπόλοιπη ομάδα Avaaz

PS: Ας κρατήσουμε αυτή η μετάβαση - τσιπ για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ταχεία φωτιά, multi-τακτική εκστρατείες σχετικά με τα θέματα που όλοι ενδιαφερόμαστε για: 
https://secure.avaaz.org/en/bees_victory/?bBERZdb&v=24665

PPS: Πολλές εκστρατείες Avaaz - όπως το γερμανικό μελισσοκόμος ένα αυτό το μήνα - έχουν ξεκινήσει από άτομα ή ομάδες μελών. Απλά κάντε κλικ εδώ για να δείτε πόσο εύκολο είναι να σου ξεκινήσει τώρα:
http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?rba13

SOURCES - ΠΗΓΕΣ

The bees story, and Avaaz's role, have been mentioned in hundreds of articles. Here's a small selection:

EU bans pesticides over bee fears (Reuters)
http://www.reuters.com/video/2013/04/29/eu-bans-pesticides-over-bee-fears?videoId=242537247&videoChannel=5

Bee-harming pesticides escape proposed European ban (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2013/mar/15/bee-harming-pesticides-escape-european-ban

EU says it will push through better bee protections after members disagree over pesticides (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/business/eu-says-it-will-push-through-better-bee-protections-after-members-disagree-over-pesticides/2013/04/29/eea31ecc-b0d4-11e2-9fb1-62de9581c946_story.html

Save the bees: Protesters swarm around Parliament in support of pesticides ban (Mirror)
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/save-bees-protesters-swarm-around-1855996

Historic vote to ban neonicotinoid pesticides blamed for huge decline in bees (The Independent)
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/historic-vote-to-ban-neonicotinoid-pesticides-blamed-for-huge-decline-in-bees-8591807.html

EU to ban pesticides linked to bee decline (Al Jazeera)
http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/04/2013429133837540126.html

European Union imposes ban on pesticides linked to bee deaths (RFI)
http://www.english.rfi.fr/environment/20130429-european-union-imposes-ban-pesticides-linked-bee-deaths

EU to ban bee-killing pesticides (EU Observer)
http://euobserver.com/environment/119979

Δεν υπάρχουν σχόλια: