ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: ΠΑΘΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Γιώργος Πάντζας.


ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2020
Για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την αποπομπή του αθλήματος της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην εν λόγω επιτροπή παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Κυριακή Γιαννακίδου.

Ο Βουλευτής Αττικής, τοποθετήθηκε σχετικά αναφέροντας ότι, η πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την αποπομπή του αθλήματος της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αντικατοπτρίζει την εμπορική λογική που διακατέχει σε ακραίο βαθμό πλέον τους Αγώνες. Απόδειξη αυτού, επεσήμανε, αποτελεί το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες και μεταβλητές της διαδικασίας αξιολόγησης, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αποτυπώνουν την εμπορικότητα κάθε αθλήματος.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πάντζας, τόσο προς το Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλο, όσο και προς τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδη, έχουν να κάνουν με τις ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσα από τις οποίες η ίδια άσκησε πίεση προς την κατεύθυνση της μη αποπομπής της πάλης από Ολυμπιακό άθλημα, για τους συσχετισμούς που σχηματίζονται σήμερα στην Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή σε σχέση με το θέμα, και βέβαια πώς σκοπεύει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να ενεργήσει από εδώ και πέρα για την παραμονή της πάλης ως ολυμπιακό άθλημα.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον κ. Ιωαννίδη, ο Βουλευτής Αττικής διατύπωσε το ερώτημα, αν η ηγεσία του Υπουργείου και προσωπικά ο ίδιος ο Υφυπουργός, έχει επιχειρήσει συνεργασία με ομολόγους άλλων χωρών για το θέμα και πως σκοπεύει να ενεργήσει θεσμικά το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι μια σειρά από χώρες με τεράστια αθλητική παράδοση στην πάλη, έχουν προβεί σε ενέργειες καταγγελίες των μεθοδεύσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει ευνοϊκή συγκυρία για την αποτροπή αυτών των σχεδίων. Επίσης, ρώτησε τον κ. Ιωαννίδη, τι θα πράξει στην περίπτωση που η ΔΟΕ αποφασίσει την αποπομπή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Οι απαντήσεις που πήρε από τους εκπροσώπους της πολιτείας σχετικά με τις ενέργειες που έπραξαν ούτως ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή, ενείχαν το στοιχείο της παθητικότητας και της θεωρητικής διάθεσης της πολιτείας να υπερασπιστεί την πάλη ως Ολυμπιακό Άθλημα.

Σε αυτή την διάθεση της πολιτείας, ο κ. Πάντζας κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, να λειτουργήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή για το άθλημα της πάλης. Συγκεκριμένα τόνισε:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ διαφωνεί κάθετα, όχι μόνο με την πρόταση αποπομπής της πάλης από Ολυμπιακό Άθλημα, αλλά και με την συνολική λογική λειτουργίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μία λογική, η οποία έχει συνδέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα τεράστιο διεθνές επιχειρηματικό πλέγμα, το οποίο απειλεί σήμερα την ίδια την ύπαρξη των Αγώνων και της Ολυμπιακής Ιδέας. Σας καλούμε λοιπόν, εσάς και την συγκυβέρνηση, να λειτουργήσετε άμεσα σε όλα τα επίπεδα ώστε να γιγαντωθεί η φωνή όλων εκείνων που θέλουν Ολυμπιακούς Αγώνες αδέσμευτους από τις εκάστοτε επιχειρηματικές ορέξεις. Να διαπραγματευτείτε για τα αυτονόητα, και να επιχειρήσετε να έρθετε σε σύγκρουση με τα τεράστια οικονομικά συμφέρονται που καθορίζουν τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Κάντε λοιπόν την κυβερνητική εξαίρεση και πιέστε ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε εθνικό επίπεδο, σχεδιάζεται η διάλυση του αθλητισμού και αθλήματα όπως η πάλη απαξιώνονται και πλήττονται βάναυσα, από τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται, γεγονός που αποτυπώνεται από την πολιτική υποχρηματοδότησης του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: