ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δήμος Αθηναίων: Απετράπη η σφράγιση των θεατρικών σκηνών



Με τη μαζική παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, χθες Πέμπτη, 4/4/2013, όλοι οι συντελεστές του θεάτρου, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου-  ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απέτρεψαν τη σφράγιση θεατρικών σκηνών που είχε ξεκινήσει η δημοτική αστυνομία. Είναι σημαντικό ότι πήραν το λόγο εκπρόσωποι της ΠΟΘΑ, του ΣΕΗ, των αστικών μη κερδοσκοπικών θεατρικών εταιρειών και των εναλλακτικών σκηνών - πολυχώρων.


Από τη συζήτηση προέκυψε η πολυπλοκότητα του σημερινού θεατρικού τοπίου, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των παραστασιακών χώρων όπως και οι διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του θεάτρου, τέλος, η απόλυτη ακαταλληλότητα του Αναγκαστικού Μεταξικού Νόμου 446/37 (τελευταία ανανέωση έγινε το 1957) για να αντιμετωπίσει θέματα λειτουργίας και αδειοδότησης.

Η Ανοιχτή Πόλη στήριξε από την αρχή την κινητοποίηση των ανθρώπων του θεάτρου και συνέβαλε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία σημεία 1. Άμεση συγκρότηση επιτροπής με πρωτοβουλία του δήμου και συμμετοχή των συντελεστών της θεατρικής τέχνης 2. Επεξεργασία εντός διμήνου και προώθηση στη βουλή προς ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα καλύπτει το σύγχρονο και πολύμορφο τοπίο των θεάτρων και των παραστασιακών χώρων 3. «Μετάθεση» της σφράγισης των άνευ αδείας θεάτρων και των συναφών σκηνών για ένα τρίμηνο, πλην των ακραία επικίνδυνων περιπτώσεων κατά την κρίση της ανωτέρω επιτροπής.

Η Ανοιχτή Πόλη θα συμμετάσχει στις διαδικασίες που ξεκινούν ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία και οι αποφάσεις που θα ληφθούν και θα αποτελέσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο να επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα των θεατρικών και παραστασιακών χώρων.

Επίσης, θα επιμείνει να δοθούν δημοτικοί και δημόσιοι χώροι για τη στέγαση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: