ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Παρεκτροπή Κασιδιάρη και πάλι, αλλά αυτή τη φορά στην αίθουσα της Προανακριτικής

Φωτογραφία αρχείου.



Έβρισε τον Ευ. Βενιζέλο - Παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης και του είπε: «Τι κάνεις εκεί πέρα; Είσαι τρελός;»


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου κατέθετε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με εκφράσεις και ένταση που δεν έχουν προηγούμενο.

Ο πρώτος καυγάς ξεκίνησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε με πρωτοφανείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πληροφορηθεί τη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, με την οποία σχολίασε την αντιπαράθεση Κασιδιάρη-Γεωργιάδη στην αρχή της συνεδρίασης.

Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγης είχε ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης φωνάζοντας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συναδέλφου του από τη ΝΔ, που σε επίσης υψηλούς τόνους του ζήτησε να σταματήσει να φωνάζει.

Εξαιτίας της έντασης στην αίθουσα και αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε διακόψει τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίθουσα και σχολίασε την όλη κατάσταση λέγοντας δεικτικά:

"Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο".

Όταν οι εργασίες συνεχίστηκαν, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο:
  • Ηλ. Κασιδιάρης: Ακούω ανοησίες εδώ μέσα! Ο μάρτυρας επιχειρεί να ρίξει το επίπεδο της Επιτροπής τόσο χαμηλά, ώστε να διαφύγει. Και όσον αφορά τα περί τεστοστερόνης, κύριε μάρτυς, τα είδαμε όταν βγαίνετε στο βήμα της Βουλής και λέτε 'άντε καλέ', μ' ένα ύφος που δείχνει ασφαλώς ότι σας λείπει αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη.
  • Ευ. Βενιζέλος: Αυτό το φαινόμενο της κοινοβουλευτικής αλητείας να το αποσύρετε από μπροστά μου Ηλ. Κασιδιάρης: Και κατεβάστε το χέρι! Δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το χέρι!
  • Ευ. Βενιζέλος: Άντε από εδώ!
  • Ηλ. Κασιδιάρης: Άντε; Άντε βρε χοντρέ, τελείωνε!
  • Ευ. Βενιζέλος: Φασίστα
  • Ηλ. Κασιδιάρης: Να μιλάς έτσι στο συνέδριο με τους χαχόλους και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ!
  • Ευ. Βενιζέλος: Βρε, άντε από δω πέρα!
  • Ηλ. Κασιδιάρης: Έτσι να μιλάς στους χαχόλους και τους κλέφτες μέσα στο ΠΑΣΟΚ! Γελοίε, απατεώνα, κλέφτη!
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής είπε: "Τι κάνεις εκεί πέρα; Είσαι τρελός;". "Την τιμή μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να την προσβάλλει. Αν συνεχίσει ο συγκεκριμένος. Εσύ, Γεωργιάδη μη μιλάς! Γεωργιάδη, μη με απειλείς! 

Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Μη μου κουνάς το χέρι και μη με απειλείς!" απάντησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής και του αφαίρεσε τον λόγο. "Σας ανακαλώ τον λόγο! Σας στερώ τον λόγο μέχρι πέρατος της συνεδρίασης!" είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον Ηλία Κασιδιάρη, που εξερράγη και πάλι: "Έχω λοιπόν να δηλώσω και δημοσίως ότι είστε απατεώνες και έχετε σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Γι' αυτό το κάνετε αυτό!".

Ο Χρυσαυγίτης αντέδρασε ως "μαινόμενος ταύρος" και άρχισε να πετά ποτήρια και να τα βάζει με... τα μικρόφωνα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σηκώθηκε όρθιος για να κινηθεί εναντίον του κ. Κασιδιάρη, όμως όρθιοι σηκώθηκαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ για να τον συγκρατήσουν προκειμένου να αποφευχθεί η σύρραξη των δύο. 

Όλοι οι βουλευτές κοιτούσαν έκπληκτοι τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ζήτησαν να υπάρξουν μέτρα απομόνωσης των ναζιστικών συμπεριφορών που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά κοινοβούλια.

Απευθυνόμενος στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

"Κύριε πρόεδρε, εδώ υπάρχει ένα θέμα για τη Βουλή. Νομίζουν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ότι επειδή βαράει μπουνιές ο κ. Κασιδιάρης και χτυπάει, εμείς θα τους φοβηθούμε; Τι είναι η δημοκρατία; Δειλά ανθρωπάκια που φοβόμαστε πέντε φασίστες; Κύριε πρόεδρε, να τεθεί θέμα στο προεδρείο και να αποβληθεί αυτό το κόμμα από το Κοινοβούλιο αν τολμήσουν να ξαναβαρέσουν μικρόφωνα και να μας απειλήσουν με βία".

Λίγο αργότερα, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε τον Ηλία Κασιδιάρη δηλώνοντας:

"Προχώρησε σε απίστευτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς όχι μόνο προς τον κ. Βενιζέλο αλλά και προς τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Πάνω στη στιγμή που ήταν έξαλλος, πέταξε κάτω ένα ποτήρι και έσπασε ένα μικρόφωνο, με εμφανείς τάσεις να βιαιοπραγήσει κατά της επιτροπής (...) Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον κ. Κασιδιάρη και συγκεκριμένα το να μην έχει το δικαίωμα να ερωτήσει δεν έγιναν διότι κάποιοι φοβούνται τις φοβερές ερωτήσεις, όπως ψευδώς είπε ο κ. Παππάς. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει τον κ. Κασιδιάρη και να φέρει κάποιον άλλον βουλευτή της να κάνει αυτές τις φοβερές και τρομερές ερωτήσεις, τις δήθεν".

Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη, που μόλις του αφαιρέθηκε ο λόγος, έφυγε από την Επιτροπή διαμαρτυρόμενος και υβρίζοντας και λίγο αργότερα κατήγγειλε τον πρόεδρο της Επιτροπής για συγκάλυψη και έκανε πρόταση μομφής εναντίον του, δηλώνοντας:

"Ο συγκεκριμένος κύριος που με προσέβαλε στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία και την ασφάλεια της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση. Ο κ. Μαρκογιαννάκης αντί να τον επαναφέρει στην τάξη προτίμησε να αποβάλει εμένα, να μου αφαιρέσει το δικαίωμα ερωτήσεων στην εξέταση του ποιο κρίσιμου μάρτυρα. Διότι υπάρχει απόλυτη τάση συγκάλυψης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: