ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μοίρασαν στη ΓΣΕΕ τις θέσεις Προέδρου και Γενικού Γραμματέα

Φωτογραφία αρχείου.


Εκτός προεδρείου με επιλογή τους και σε θέσεις μάχης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Μία από τα ίδια σηματοδότησε, σύμφωνα με τη http://www.enet.gr, η συγκρότηση προεδρείου χθες στη ΓΣΕΕ με συνεργασία μεταξύ της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αναδεικνύοντας εκ νέου τους Γιάννη Παναγόπουλο και Νίκο Κιουτσούκη ως πρόεδρο και γραμματέα, αντίστοιχα, της κορυφαίας εργατικής συνομοσπονδίας της χώρας, ενώ εκτός οργάνου με απόφασή τους έμειναν οι παρατάξεις Αυτόνομη Παρέμβσαη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΠΑΜΕ του ΚΚΕ και ΕΜΕΙΣ των διαφωνούντων με το ΠΑΣΟΚ. 

Μετά τη συγκρότηση, η Ολομέλεια της διοίκησης, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κατώτατο μισθό ύψους 751 ευρώ. 

Κατά τη συγκρότηση φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένας «μαχητικότερος» πόλος, ο οποίος εκφράστηκε και στο συνέδριο και επέλεξε να μην καταλάβει θέσεις ευθύνης, οι οποίες μοιράστηκαν μεταξύ της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, η οποία ως δεύτερη δύναμη πήρε τη θέση του γενικού γραμματέα, την οποία κατέλαβε εκ νέου ο Νίκος Κιουτσούκης. 

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας εξελέγη ο Θανάσης Δανούσης, ο Φίλιππος Θωμάς γραμματέας Οικονομικού, ο Βαγγέλης Μουτάφης γραμματέας Οργανωτικού από την ΠΑΣΚΕ, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις των αναπληρωτών κατέλαβε η ΔΑΚΕ με τους Ευθύμιο Θεοχάρη, Φώτη Κολεβέντη και Βαγγέλη Πάλλη. Θέση δεν κατέλαβε ο Στάθης Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), ο οποίος παραμένει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Την Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζουν τρία στελέχη του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) (Γ. Πέρρος, Σ. Ζαριανόπουλος, Α. Μπαλού), δύο στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) (Ζώης Πέπες, Θάνος Βασιλόπουλος) και ο Νίκος Φωτόπουλος από το ΕΜΕΙΣ. 

Σε ανακοίνωσή της η Αυτ. Παρέμβαση αιτιολογεί την απόφαση να μη συμμετάσχει στο προεδρείο «ως την ανάγκη για την ανασυγκρότηση και τον αναπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά και θα υπηρετεί αυτό το στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: