ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενδεχόμενη κάθοδος της Χ.Α. στις φοιτητικές εκλογές, σύμφωνα με ύποπτο δημοσίευμα

Αφίσα της Αριστερής Ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Η εφημερίδα Καθημερινή την αναγγέλλει
Μία μέρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά με επίθεση «αντιεξουσιαστών» σε εκδήλωση της ΔΑΠ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το www.enet.gr,  για κάθοδο παράταξης της Χρυσής Αυγής στις φοιτητικές εκλογές, ενώ στην εφημερίδα Καθημερινή αναγράφηκε η ύποπτη σχετική είδηση περί καθόδου της ναζιστικής οργάνωσης. Θορυβημένες εμφανίζονται οι αριστερές παρατάξεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και οι δεξιές, που θα χάσουν ψήφους, ενώ προβληματίζει η χρονική στιγμή που επέλεξε να βγει στο φοιτητικό προσκήνιο η παράταξη που θέλει να «ξεβρωμίσει ο τόπος». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τα μέλη της Χ.Α. παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, όπου έχουν έδρα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ. Εκεί φέρεται να γίνεται προετοιμασία με αφίσες και με ονόματα φοιτητών που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις φοιτητικές εκλογές. Σε εμβληματικές, επίσης, σχολές της Αθήνας υπάρχει πρόθεση η Χρυσή Αυγή να κάνει την εμφάνισή της στις εκλογές, χωρίς πάντως να έχει διευκρινισθεί εάν τελικά θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο. Βέβαια, όπως συνέβη πρόσφατα με πλαίσιο προτάσεων που παρουσιάστηκε σε φοιτητική συνέλευση σχολής του Ρεθύμνου, υπάρχει περίπτωση να επιχειρηθεί να εμφανιστεί ψηφοδέλτιο της Χ.Α. με τον μανδύα του ανεξάρτητου.

Από την πλευρά τους πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρείται ότι θα αντιδράσουν στην ενδεχόμενη παρουσία μιας φιλοναζιστικής νεολαίας εντός των ΑΕΙ. Αλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το «εκλογοδικείο» των φοιτητικών παρατάξεων θα «κόψει» μια παράταξη με το επιχείρημα ότι οι ιδέες της δεν συνάδουν με τις αξίες, τις ιδέες και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Συγκεκριμένα, το 2004 φοιτητική παράταξη με την ονομασία «Φως» είχε επιχειρήσει να θέσει υποψηφιότητα σε κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως συνάντησε την αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ομάδα περίπου 40 ατόμων με λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν την Τετάρτη στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές και τον τραυματισμό δύο φοιτητών 19 και 21 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 

Την Πέμπτη, επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια, που εντοπίστηκαν κατά τη διαφυγή τους με ΙΧ από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αναγνωρίστηκαν από μάρτυρες φοιτητές, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 

 «Είναι καιρός η εφαρμογή του νόμου να γίνει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο» δήλωσε αναφερόμενος στα επεισόδια ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ Κώστας Κατσαφάδος.
Διόλου τυχαία η αντίδραση του βουλευτή, σύμφωνα με την ΚΝΕ, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά της Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ, τέτοιες ενέργειες «σιγοντάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιαχτεί πανεπιστημιακή αστυνομία, που αποτελεί πρόταση και της ΔΑΠ». 

 «Όλα αυτά τα άθλια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι φοιτητές, με την πολιτική αντιπαράθεση που είναι λογικό να υπάρχει μέσα στο κίνημα. Συκοφαντούν το κίνημα και τους αγώνες, αφού συμβάλλουν στο να ταυτίζεται η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις παρατάξεις της στις σχολές, όπως τη ΔΑΠ, με τον τραμπουκισμό. 

Συμβάλλουν στην τρομοκράτηση των φοιτητών και στην καλλιέργεια συντηρητικών αντανακλαστικών» τονίζεται στην ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «βεντέτα» αντιεξουσιαστών-ΔΑΠ καθώς αναφέρει ότι αφορμή για το περιστατικό «στάθηκε το ότι πριν δυο μέρες μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισαν άτομο από αυτόν τον χώρο γιατί τους πέταξε έναν καφέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: